Kettéosztják Kóbor János hamvait

nlc | 2021. December 21.
Egyik fele a Balatonba kerül, a másik a Bazilikába.

Kóbor János hamvainak egyik fele a zenész végakaratának megfelelően a Balatonba, a másik fele azonban a Szent István Bazilika urnatemetőjébe kerül. A zenész családja azért döntött így, hogy egyszerre teljesítsék az akaratát és teremtsenek egy helyet, ahol a rajongók és a szerettei is megemlékezhetnek róla – tudta meg a Blikk. A zenész a lapnak nyilatkozó ismerőse szerint az özvegy, Zsóka állt elő az ötlettel.

Úgy tudják, egyik szertartás sem lesz nyilvános, csak a szűk család lesz jelen. Bár Kóbort rengetegen szerették és az érte mondott gyászmisét is rengeteg ember követte figyelemmel múlt pénteken a Bazilikában személyesen, az interneten vagy a televízióban, a család szeretne bensőséges körülmények között elbúcsúzni az énekestől.

Fotó: Neményi Márton

A Bazilika urnatemetőjében nyugszik az Aranycsapat több tagja, Bejczy Antal fizikus, a NASA vezető kutatója, Lorán Lenke Jászai Mari-díjas színésznő, valamint Aradszky László énekes is. A székesegyházban 25 évre lehet megváltani egy sírhelyet, amelynek ára az elhelyezésétől függ, negyed évszázadra 300 ezer és 450 ezer forint közötti összeget kell fizetni érte. Ahhoz, hogy a hamvakat a Balatonba szórják, szigorú szabályoknak kell megfelelni és engedélyt kell kérni a vízügyi hatóságtól; a Blikk szerint a család ezekkel rendelkezik.

Exit mobile version