Átadták a Magyar Mozgókép Díjakat, tarolt Enyedi Ildikó filmje

S. Z. | 2022. Június 13.
A Külön falka lett a legjobb nagyjátékfilm, Hámori Gabriella a legjobb színésznő a Magyar Mozgókép Fesztiválon. Öt díjat nyert Enyedi Ildikó A feleségem története című filmje.

Átadták az idei Magyar Mozgókép Díjakat a Magyar Mozgókép Fesztivál zárógáláján Veszprémben vasárnap. A legjobb nagyjátékfilmnek járó díjat a Külön falka kapta, a legtöbb díjat – öt elismerést – Enyedi Ildikó A feleségem története című alkotása nyerte el, amelyet korábban a Cannes-i filmfesztiválon is állva tapsoltak. 

Csaknem száz mozgóképes alkotást mutattak be a fesztiválon, emellett szakmai fórumokat tartottak és életműdíjakat is átadtak a 121 éves magyar mozgóképet ünnepelve.

Enyedi Ildikó rendező A feleségem története című film bemutatója alkalmából rendezett fotózáson a 74. Cannes-i Nemzetközi Filmfesztiválon 2021. július 15-én (Fotó: MTI/EPA/Ian Langsdon)

A Magyar Mozgókép Díjakat összesen 20 kategóriában adták át, a Magyar Filmakadémia tagsága titkos szavazással döntött a díjazottakról.

A Nemzeti Filmintézet és a Veszprém-Balaton 2023 Európa Kulturális Fővárosa program által közösen szervezett Magyar Mozgókép Fesztivál csütörtöktől vasárnapig három városban, Veszprémben, Balatonfüreden és Balatonalmádiban mintegy száz magyar filmmel és számos kísérőprogrammal várta a közönséget.

(MTI)

Exit mobile version