Mekkora gardróbja van egy divattervezőnek? Tomcsányi Dórit kérdeztük

hirdetés | 2023. November 23.
Eltöltöttünk egy napot Tomcsányi Dóri divattervezővel, és miközben bejártuk az élete néhány fontos állomását, pár kulisszatitkot is elárult a munkájáról, és nem mellesleg megleshettük jövő tavaszi kollekcióját is.

Kádár-kocka és a matyó hímzés – lehet hogy első pillantásra távol áll egymástól ez a két fogalom, de nem Tomcsányi Dóri életében. A divattervezőt elkísértük egy mozgalmas napján, ahol a kőbányai gyerekkori emlékektől a MOME doktori iskolájáig autóztunk keresztül a városon egy Suzuki Vitarában. Minőség, design és napfénytető. Ezek a legfontosabbak Dóri számára egy autó kiválasztásánál, de a videóban a legújabb tavaszi-nyári kollekciójából is kaptunk ízelítőt. 

A Tomcsanyi-ruhák jellegzetes mintái kezdetben a posztszocialista hangulatból merítkeztek, ahol a 3-as metró, a balatoni retró és a panel növények domináltak, de Dóri életében új korszak köszöntött be. Az akadémiai kutatásában a magyaros mintákat szeretné a saját képére formálni, így kerültek a miskakancsók és a paraszti tányérok a fókuszába. Nézd meg a videónkat és kiderül, hogyan kombinálja ezeket a darabokat a saját ruhatárában.

Exit mobile version