Meghalt Paulányi Magda

Vad Rózsa | 2024. Január 19.
Európa-bajnoki ezüstérmes gerelyvetőnk, olimpikonunk 79 éves volt.

Életének 79. évében, hosszan tartó betegségével harcolva és hősies küzdelem után eltávozott Paulányi Magda olimpikonunk, Európa-bajnoki ezüstérmes gerelyhajító.

„A múlt század 60-as éveinek derekán nyüzsgő élet zajlott a Honvéd Tüzér utcai atlétikai pályáján. Naponta, délutánonként, amikor szinte a legtöbben voltak, megjelent egy

mosolygós, életvidám lány, kezében gerellyel

és mindenkihez volt pár kedves szava, legyen az gátfutó, távolugró vagy dobóatléta. A kívülálló is észrevette: amikor megjelent, megváltozott a pályán edző sportolók hangulata. Ez így ment napról-napra, hónapról-hónapra és évről-évre. Az életvidám lány komoly nővé vált, de ami nem változott, az az, hogy mindenkihez továbbra is szeretettel viszonyult.

Paulányi Magda ilyen volt.

Paulányi Magda gerelyhajító bajnokunk

Ha visszagondolunk rá, ez a kép marad meg bennünk: vitalitás buzgott benne, rendkívül szorgalmas, határozott, céltudatos, igazi, ízig-vérig profi sportoló volt. Jó ember, igaz barát, nemes ellenfél” – írta róla az atletika.hu. A sportolónő halálhírét a Magyar Atlétikai Szövetség jelentette be honlapján, megjegyezve, hogy Paulányi az 1972-es müncheni olimpián –

a Budapesti Honvéd Sport Egyesület színeiben

– tizenegyedik helyezést ért el gerelyhajításban. Az 1969-es athéni Európa-bajnokságon ezüstérmet szerzett, emellett többszörös magyar bajnok is. Paulányi Magda legjobb eredménye 60,06 méter volt 1972-ben.

Exit mobile version