Lesz Balaton-átúszás vasárnap! – döntöttek a szervezők

F.C. | 2024. Július 19.
Biztosan megtartják az új időpontban.

A HungaroMet siófoki obszervatóriumának időjárás-előrejelzése alapján – a Balatoni Vízirendészeti rendőrkapitány egyetértésével – a szervezőbizottság úgy döntött, hogy

a 42. Lidl Balaton-átúszást július 21-én, vasárnap tartja meg

– közölte a Budapest Sportiroda.

Az 5,2 kilométeres Balaton-átúszás ás -áthúzás új időpontja ma délben vált bizonyossá.

30 fok kint, 27 fok bent

Vasárnap a reggeli órákban élénk északi, északkeleti szél várható, ami fokozatosan mérséklődik és változó irányúvá válik. Eleinte erősen felhős lesz az ég, majd csökken a felhőzet és a napsütést a délutáni óráktól átmeneti gomolyfelhő képződés zavarja meg. A parton a reggeli léghőmérséklet 23 fok körül a legmagasabb délutáni 30 fok körül alakul.

A víz hőmérséklete 26-27 fok körül várható.

Szombatról amúgy a bizonytalan időjárás miatt halasztották el.

Betelt

Egyébként a szervezők szerdai (július 17-i) közlése szerint elérte a 12 és félezres létszámlimitet a 42. Lidl Balaton-átúszásra jelentkezők száma, így a szervező Budapest Sportiroda aznap reggel 9-kor lezárta a nevezést. A nevezők idén is 3 erőpróba közül választhattak: a legtöbben a klasszikus, 5,2 kilométeres távon próbálják ki magukat, vagyis Révfülöpről indulva átúsznak Balatonboglárra, akik ezt még soknak gondolják, a 2,6 kilométeres féltávra neveztek. Az úszás mellett évről-évre egyre többen jelentkeznek a Balaton-áthúzásra, vagyis SUP segítségével teljesítik az északi és déli part közötti 5200 métert.

Kiemelt fotó: illusztráció, MTI/Katona Tibor

Exit mobile version