Márton Viviana ezt nyilatkozata tegnapi történelmi győzelméről

Esvé | 2024. Augusztus 10.
Az alig 18 éves magyar teakwondós tegnap végig verte a mezőnyt és a vártnál simább döntő után nyerte az olimpiai aranyat.

„A legnagyobb álmom volt ide jutni” – nyilatkozta a Tenerifén született Márton Viviana a történelmi magyar teakwondó-sikere után. A fiatal sportoló hozzátette:

Az egész versenynapon, minden meccsen lépésről lépésre mentem, minden tökéletesen kijött. Amikor az ember be akar jutni a döntőbe, akkor egy kis teher lekerül róla, de én akartam az aranyérmet, és élvezni a meccset az első pillanattól az utolsóig.

Viviana az újságíróknak elárulta, az elődöntő után kicsit még aludt is, hogy pihent lehessen az esti döntőre. Beszélt arról is, hogy a teakwondóban szintén jeleskedő ikertestvére, Luana, aki most lemaradt a kvótáról, elkísérte őt Párizsba és folyamatosan ellátta tanácsokkal.

Minden meccs előtt elmondta, hogy figyeljek oda, legyek erős és gyors, koncentráljak végig, ne hibázzak, és hogy én vagyok a legjobb. Kiskorunk óta mindig erről álmodtunk, most meglett, együtt értük el

– idézi a 24.hu Vivianát, aki testvérével magyar szülők gyermekeként született Tenerifén, a párizsi megmérettetésre pedig Madridban készült egy finn edzővel, Suvi Mikkonennnel.

Exit mobile version