Kiderült, ők viszik a magyar zászlót az olimpia ma esti záróünnepségén

F.C. | 2024. Augusztus 11.
Megszületett a döntés.

Csipes Tamara és Milák Kristóf viszi a magyar zászlót a párizsi olimpia esti záróünnepségén – jelentette be honlapján a Magyar Olimpiai Bizottság.

A két versenyző összesen 5 érmet szerzett a francia fővárosban, így ők számítanak a magyar küldöttség legeredményesebb sportolóinak. Milák Kristóf a 100 méteres pillangóúszásban első, 200-on második helyezett lett, Csipes Tamara pedig 500 méteren kajak egyesben és Gazsó Alida Dórával kettesben ezüstérmet nyert, négyesben pedig Pupp Noémivel, Fojt Sárával és Gazsóval a harmadik helyen zárt.

A nyitóünnepségen amúgy a kézilabdázó Böde Bíró Blanka és a cselgáncsozó Tóth Krisztián vitte a magyar zászlót.

Az olimpiai játékok vasárnapi záróünnepségén – amelyet az atlétikai versenyek helyszínén, a Stade de France stadionban rendeznek – 2 ezer  rendőr és csendőr lesz jelen, kint pedig mintegy 30 ezer rendfenntartó gondoskodik a biztonságról – írja az MTI. A francia hatóságok felkészültek a ceremóniával kapcsolatos fenyegetések elhárítására, s elsősorban a tömegek mozgásának ellenőrzésére, a számítógépes támadások és a terrorakciók megelőzésére összpontosítanak. A párizsi olimpia záróünnepsége ma 21 órakor kezdődik, várhatóan két és fél órás lesz.

Kiemelt fotó: Marc Atkins/Getty Images

Exit mobile version