7 karakter, akiket eredetileg melegnek írtak meg

R. V. | 2024. Augusztus 18.
A következő fiktív karakterek majdnem megadták az LMBTQ-reprezentációt, amire szükség volna. De csak majdnem: az utolsó pillanatban heteróra változtatták őket.

Az LMBTQ-reprezentáció nagyon fontos a közösség tagjai számára, ez nem csupán holmi hóbort. Ha a képernyőn olyan embereket látsz, akik hasonlítanak rád, megértve, elfogadva érzed magad. De nem csupán a világ által, hanem saját magaddal is jobban jóban leszel. Ez persze mindenkire érvényes, az LMBTQ-emberekre azonban hatványozottan. Éppen ezért olyan fura, amikor már majdnem eljutunk oda, hogy egy szivárványkaraktert lássunk egy filmben, sorozatban, de csak majdnem. Mert az utolsó pillanatban valaki mégis úgy dönt, hogy legyen belőle heteró szereplő. Ez történt az alábbi karakterekkel is.

Mutatjuk, kik ők!

chandler bing nlc

Chandler Bing szexualitását az alkotók nem határozták meg - a szerepre válogatott színésztől tették azt függővé. Így mivel Matthew Perry lett a befutó, Chandler is heteró lett (és a poénok csattanójaként néha melegnek hitték). Chandler és Monica szerelme azonban túl ikonikussá vált ahhoz, hogy ezen bánkódjunk. (Fotó: Profimedia)

vilma scooby doo nlc

Mikor az író-rendező James Gunn 2001-ben a Scooby-Doo - A nagy csapat forgatókönyvén dolgozott, Vilma karakterét expliciten leszbikusnak írta meg. A stúdió azonban olyannyira beleszólt, hogy Vilma az első részben már csak utalás szintjén maradt meg LMBTQ-karakternek, a másodikra pedig már pasija is lett. (Fotó: Profimedia)

fred scooby doo nlc

A 2002-es Scooby-Doo film tele lett volna LMBTQ-szereplőkkel! Fred szintén szivárványkarakter lett volna, mégpedig biszexuális. Azonban ezt - számos más, felnőtteknek szóló poénnal együtt - a szülők és a stúdió nyomására kivágták a filmből. (Fotó: Profimedia)

spencer reid nlc

A Gyilkos elmék Dr. Spencer Reidje eredetileg szintén biszexuálisnak volt megírva. A producerek azonban már a negyedik epizódnál megálljt parancsoltak ennek, és Reid olyan karakter lett, akinek szinte alig volt szerelmi élete. (Fotó: Darren Michaels/CBS via Getty Images)

poe dameron finn nlc

John Boyega és Oscar Isaac abszolút melegként gondoltak a karaktereikre, Finnre és Poe-ra. Ezért aszerint is játszották őket. A köztük bimbózó románc azonban alig észrevehető: a Disney fejesei hallani sem akartak ilyesmi kialakulásáról. (Fotó: Profimedia)

jughead jones nlc

A Riverdale-képregényekben Jughead Jones aszexuálisként szerepel. A sorozatban őt megformáló Cole Sprouse kardoskodott is a reprezentációért, azonban nem ő került ki a helyzetből győztesen: Jughead és Betty viszont sokáig a Riverdale egyik legszerethetőbb párosa volt. (Fotó: Profimedia)

john constantine nlc

Újabb képregényfigura, aki LMBTQ-reprezentáció volt papíron: John Constantine. A démonvadász biszexualitása azonban nem jelent meg sem a Keanu Reeves nevével fémjelzett filmben, sem a sorozatos adaptációban (ahol Matt Ryan alakította a karaktert). Egészen A holnap legendái című szériáig kellett várni, hogy az alkotók is „relevánsnak” találják a férfi identitását. (Fotó: Profimedia)

via

Exit mobile version