Egy balatoni kastélyszállóban húzták meg magukat a hideg elől menekülő fecskék

S. Z. | 2024. Szeptember 15.
Több száz madár keresett menedéket a balatonszepezdi szállodában.

A hirtelen jött esős, szeles, hűvös időjárás megzavarta a fecskék vonulását, és az útjukat megszakítani kényszerülő madarak menedéket keresnek maguknak. Házfalakon, résekben vagy akár garázsokban próbálják átvészelni a hideget.

A balatoni Sir David Balaton Castle a Facebookon számolt be arról, hogy rengeteg fecske keresett náluk menedéket – vette észre a posztot a hvg.hu.

Több száz fecske alszik ma nálunk a garázsban, kazánházban, raktárban. Szerencsére jó állapotban vannak, de holnaptól enniük kell. Valakinek ötlete, hogyan lehet ennyi fecskét vendégül látni?

 

– olvasható a kastélyszálló bejegyzésében.

A Mályi Természetvédő Egyesület arról számolt be, hogy egyre több hívás és bejelentés érkezik hozzájuk fecskékkel kapcsolatban. Felhívták a figyelmet, hogy a melegre vágyó madarakat ne zavarjuk, mert összebújva melegítik egymást, és ha zavarva vannak, újra és újra kirepülnek az esőbe, és ezzel egyre több energiát veszítenek.

Fontos az is, hogy ne próbáljuk etetni őket kenyérrel vagy magokkal, mert a fecskék rovarevők, így ezzel megint csak zavarjuk őket a pihenésben.

(Kiemelt kép: Unsplash)

Exit mobile version