Kutatók és muzsikusok búcsúztatják a szeptembert

nlc | 2024. Szeptember 18.
Sárguló falevelek, hangulatos szüreti bálok és új évadok a kedvenc sorozatainkból. Ezeket tartogatja számunkra az ősz. Most három olyan programot vadásztunk le, amit vétek kihagyni szeptember végén!

Szóljon a muzsika!

A Magyarul Szeretjük Zenekar egy különleges koncerttel készül szeptember 28-ra. Az esten megelevenednek a legnagyobb legendák, akárcsak a ’60-as évek táncdalfesztiváljának ikonjai; Kovács Katitól, a Hungariáig, folytatva az időutazást a ’80-as 90-es évek korszakának nagyágyúival, akárcsak Charlie, vagy a Neoton Família. De a zenei palettán lesznek a nagyon maiak is. „Hisszük, hogy a letűnt korok, ragyogó művészeinek zenei hagyatékának nagy slágerei képesek az új előadók tolmácsolásában tovább élni, újjászületni és a zene csodálatos körforgásában még évtizedekig fennmaradni. Az életműválogatások dalainak mindegyikét azok sajátos hangzásvilágában tolmácsoljuk, nem készítünk átiratokat, nem veszünk el belőlük, – és mindössze magunkat adjuk hozzájuk, de abból a maximumot.  Legyél ott velünk, és nemcsak a hazai zenetörténet esszenciájába kóstolhatsz bele, de további meglepetésekkel is készülünk!” (Hol: RaM ArT, Mikor: szeptember 28.)

Kutassunk együtt!

Idén ősszel sem marad el a Kutatók Éjszakája, amely egy Európa-szerte megrendezett, ingyenes eseménysorozat a tudomány és a kutatói életpálya népszerűsítésére.  Szeptember 27-én és 28-án, 2000-nél is több program várja majd a tudomány iránt érdeklődőket, legyenek gyerekek, diákok vagy bármilyen életkorú felnőttek. Bepillantást lehet nyerni a különböző tudományterületek titkaiba. Kicsit sem unalmas előadások, látványos kísérletek és szórakoztató laborlátogatások is várják az érdeklődőket. A programban résztvevő intézmények listája itt található.

Olvasni jó!

Könyvek, minden mennyiségben! A 29. Budapesti Nemzetközi Könyvfesztivált Orvos-Tóth Noémi pszichológus, író nyitja meg a Nemzeti Táncszínházban. Az esemény díszvendége a kortárs izlandi irodalom világszerte ismert alkotója, Jón Kalman Stefánsson  lesz. Hol: Millenáris (1024 Budapest, Kis Rókus utca 16–20.). Mikor: Szeptember 26 és 29 között.

Exit mobile version