Két napra visszatér a nyár, aztán hétvégén lecsap egy hidegfront

S. Z. | 2024. Szeptember 25.
A hét utolsó napjaira jelentősen visszaesik a hőmérséklet, de előtte élvezhetjük a vénasszonyok nyarát.

Csütörtökön és pénteken átmenetileg visszatér a nyár az ország legnagyobb részére, a hétvégére viszont nagyot változik az időjárásunk, és egy hullámzó front hatására sokfelé várható csapadék, valamint jelentősen visszaesik a hőmérséklet – derül ki a HungaroMet előrejelzéséből.

Csütörtökön az ország nagy részén több órára kisüt a nap, bár az északi vármegyékben időszakosan több és vastagabb lesz a felhőzet, arrafelé kevesebb napsütésre számíthatunk. Csapadék nem valószínű. A délnyugati, déli szél országszerte megerősödik, a Dunántúlon és a főváros környékén többfelé viharossá fokozódik. A legmagasabb nappali hőmérséklet 22, 28 fok között várható.

Pénteken a legtöbb helyen gyengén felhős, napos idő várható, északnyugaton, északon lehetnek időnként erősebben felhős körzetek, helyenként esővel, záporral, esetleg egy-egy zivatarral. A déli, délnyugati szelet sokfelé élénk, időnként erős lökések kísérik. A hajnali 12, 19 fokról általában 23 és 30 fok közé emelkedik a hőmérséklet, de északnyugaton hűvösebb lesz.

Emberek az őszi napsütésben a debreceni Nagyerdőben lévő Békás-tónál 2022. szeptember 28-án (Fotó: MTI/Czeglédi Zsolt)

Szombaton az ország délkeleti, keleti felén sokfelé várható eső, zápor, helyenként zivatar, másutt csak néhol valószínű csapadék. Országszerte északnyugatira, északira fordul a szél, és sokfelé megerősödik. Zivatar környezetében is lehetnek erős vagy viharos széllökések. A minimum 13, 19 fok között alakul. Délután általában 16, 23, délkeleten, keleten 24, 28 fokot is mérhetnek.

Vasárnap nyugaton, északnyugaton több órás napsütés valószínű, máshol erősen felhős vagy borult időre számíthatunk, majd csökken a felhőzet. Északnyugaton, nyugaton kicsi a csapadék esélye, máshol többfelé várható eső, zápor, majd a nap második felében csökken a csapadékhajlam, legkésőbb egy középső konvergenciában. Az északi szél nagy területen megerősödik. Hajnalban 9, 14, délután 12, 19 fok valószínű.

Exit mobile version