Aláírásgyűjtés indult a zenélő út ellen, már nagyon zavarja a helyieket a Nélküled

F.C. | 2024. Szeptember 27.
Elegük lett, petíciót indítottak.

A 21-es számú főúton, a Hatvan és Lőrinci közötti szakaszon nemrégiben kialakított zenélő út megszüntetése érdekében aláírásgyűjtésbe kezdett Petrik Zsolt, lőrinci képviselő – számolt be a hvg.hu. Július óta az Ismerős Arcok Nélküled című slágerét játssza Magyarország harmadik zenélő útja, a környék lakóit azonban már nagyon zavarja.

Mint a portál írja, állítólag több lakossági bejelentés érkezett a képviselőhöz a zenélő út zavaró zajhatása, és egyéb, a környezetre gyakorolt káros hatása (madártani szakemberek szerint zavarja a madarakat) miatt, emellett – a petíció szerint – közlekedésbiztonsági problémák is felmerülhetnek a zenélő úttal kapcsolatban: a magyar nyelvet nem ismerő sofőrök a táblát nem tudják értelmezni, és ha ráhajtanak a zenélő útszakaszra, megijedhetnek, ez pedig könnyen veszélyhelyzetet okozhat.

Nagyon sokan arra panaszkodtak, hogy nem tudnak nyitott ablaknál aludni, de már a nappali tevékenykedésüket is olyan mértékben zavarja, hogy nincs kedvük az otthonukban tartózkodni.

A petícióval azt szeretnék elérni, hogy szüntessék meg a zenélő utat vagy építsenek zajvédő falat.

Az első zenélő út amúgy a Republic A 67-es út című számát játssza a 67-es úton, míg a második, a 37-es főúton található, ahol az Érik a szőlő című népdalt lehet hallani.

Kiemelt fotó: illusztráció, iStock

Exit mobile version