Lezuhant egy magyar turista Olaszországban, a Szerelmesek ösvényéről

F.C. | 2024. Október 04.
Fotózás közben érte a baleset.

Lezuhant egy magyar turista Olaszországban, a Riomaggioréból induló Szerelmesek ösvényéről – írja a Bors. A Ligur-tenger partja fölött magasodó sziklákba vájt sétautat amúgy a világ legszebb kilátású gyalogos hídjaként tartják számon.

Az 50 éves nő a naplementét akarta fotózni, ám kiesett a kezéből a telefonja. Amikor áthajolt a korláton, hogy felvegye a készüléket, lezuhant a sziklákra.

Az olaszországi via dell’Amore, azaz a Szerelmesek ösvénye – Fotó: Getty Images

Társai rögtön értesítették a mentőket és a tűzoltókat. Vízágyban hozták fel, mert félő volt, hogy gerinctörést vagy belső vérzést szenvedett. A kórházban azonban kiderült, hogy szerencsére egy térdficammal megúszta a balesetet. 

Legutóbb idén júliusban ért magyar turistákat szerencsétlenség Olaszországban, akkor alagútba szorult a buszuk. A jármű éppen Merano irányából tartott Tirano felé 35 turistával, amikor egy kanyarhoz érve elakadtak az alagútban. Szerencsére senki nem sérült meg, a történtek miatt azonban pánik tört ki az utasok között. Végül azonban valahogy csak kiszabadultak, az utasokat ezután egy másik busz vitte tovább. A sérült járművet pedig a helyszínen megjavították.

Exit mobile version