Kikapcsolódás a város szívében – Legjobbak között a Városháza pop-up park

hirdetés | 2024. Október 09.
A Városháza pop-up park idén májusban nyitotta meg először a kapuit. A Károly körútról megközelíthető új közösségi tér korábban parkolóként funkcionált, tavasz óta azonban új találkozási pont. A park tervezésekor az is szempont volt, hogy a legkisebbek is otthonosan érezzék magukat. A gyerekek körében a mászófal és az óriási homokozó a legnépszerűbb, miközben a felnőttek akár a nyugágyakból is élvezhetik a különleges koncerteket.
Kikapcsolódás a város szívében - Legjobbak között a Városháza pop-up park

Fotó: Képszerkesztőség

A Városháza pop-up park ötlete a nemzetközi színtéren is felhívta magára a figyelmet.  A City Nation Place Award zsűrije a Best Placemaking Initiative kategóriában a világ hat legjobbja közé választotta. A projekt olyan városokkal száll versenybe, mint Koppenhága, valamint az amerikai Albany és Asheville.

Fotó: Képszerkesztőség

A placemaking a városi terek emberi és közösségi fókuszú formálása, ahol a minőségi időtöltés kerül előtérbe, megteremtve a kapcsolódás lehetőségét. A Fővárosi Önkormányzat és a Budapest Brand nZrt. ebben a kategóriában nevezte a Városháza pop-up parkot. A díjátadót november 7-én tartják Londonban.

Fotó: Képszerkesztőség

Amíg drukkolunk, érdemes figyelemmel kísérni a Budapest Te meg Én Facebook-oldalát, ugyanis a szervezők hamarosan hírt adnak az őszi programokról.

Fotó: Képszerkesztőség

Ha a Városháza pop-up parkba jössz, ne felejtsd otthon a telefonodat, de csakis azért, hogy felmutasd az ÉnBudapestem applikációt a Városháza pop-up Bárban. A QR-kóddal ugyanis 10% kedvezményt kaphatsz egy limonádéra vagy egy sörre.

Exit mobile version