A rebarbarapürét vagy a rumpipettát szintetikus illatalapanyagokkal keverik. A keveréskor nagy gondot fordítanak arra, hogy a természetes anyag, mely sokszor nem úgy illatozik, mint amilyen az íze, harmonizáljon az utzóbbival. Erre a legjobb példa a tejszín és az édességek.
Az újfajta illatokat általában azok vásárolják, akik ki akarnak tűnni a tömegből, nem akarnak hasonlítani senkire. Hiszen a bőrre fújva a paradicsommal és borssal megbolondított parfüm eredetinek, felkavarónak hat, mely leleplezi az igazi személyiséget.
Az illatpszichológusok véleménye szerint azok a nők, akiknek az illata finom ételekre hasonlít, erotikusan hatnak, és amint a férfi ezt megérzi, azonnal belé akar harapni. Ezért megjelentek már olyan illatok, amiről az embernek az étlap jut az eszébe: sushi, kenyér, saláta és narancslé formájában, amelyet a kísérletezésre vágyók kipróbálhatnak.