Feng shui a kozmetikában

nlc | 2003. November 18.
Törékeny alak, feszes szövetek, sima arcbõr – az egész világ csodálja a távol-keleti nõk szépségét. A megjelenésük titka a feng shui filozófiájában rejlik, mely a szépségre is kihat. Persze egy kis masszázs sosem árt!




A feng shui kozmetika lényege az energikus ápolás. Amikor nemcsak egyszerűen felkenjük az arcunkra a krémeket, hanem értékes hatóanyagaikat ápolási rituálékkal kombináljuk, melyeket, ha rendszeresen végzünk, bőrünk simább, puhább lesz, a ráncok pedig kisimulnak.

A feng shui szépségápolás első lépése az alapos bőrtisztítás: mielőtt megmossuk az arcunkat, egy sminklemosóba mártott vattapamaccsal töröljük át. Fontos, hogy mindig fentről lefelé haladjunk, így a szennyeződéseket nem nyomjuk bele a pórusokba. Ezután az arcunkat öblítsük le hideg vízzel.

Különösen hatásos, ha a sminklemosó tejet késhegynyi vastagságban vigyük fel az arcunkra, majd kb. 3-5 percig a bőrön hagyjuk úgy, mint egy pakolást. Végül ezután töröljük le nedves vattapamaccsal a bőrt.





Tisztítás után masszírozzuk meg az arcunkat, így felélénkül a vérkeringés. Kezünkre cseppentsünk kevéske arcvizet, a jobb kézzel kilencszer a homlokot, bal kézzel kilencszer az állat paskoljuk meg annyira, hogy kipiruljon.

Ezután jobb kézzel kilencszer az arcunk jobb oldalát, majd ballal kilencszer a bal oldalt ütögessük meg. Kiváló a zöld teás arcvíz, mely feszesíti a bőrt, és segíti a sejtek megújulását.
Exit mobile version