Porcelánból?

nlc | 2003. November 18.
Tényleg nem tudja majd megkülönböztetni a barátnõm az eredeti és a porcelán fogaimat? Schatz Balázst a DentalCoop Fogászati és Szájsebészeti Központ esztétikai fogászattal foglalkozó szakorvosát kérdeztük.

Dr. Schatz Balázs
Az esztétikai fogászat óriási lehetőségeket rejt magában, így már valóban lehetünk igényesek fogainkra. Azoknak, akiknek agyontömött, esetleg a gyökérkezeléstől elszíneződött fogai vannak, mindenképpen porcelán koronát ajánlanék, hiszen a porcelán koronával a nagy lyukakat és az elveszített rágófelületet pótolni lehet, és a fogfelszín egységes porcelánborítást kap.

A porcelán korona egyébként egy olyan fémmentes pótlás, mellyel természetes hatás érhető el, így a saját fogaktól nem lehet megkülönböztetni. Bizonyos esetekben elegendő a fogak külső felszínére egy fél milliméteres porcelánborítást ragasztani, ezt héjnak nevezik, ezáltal lehet a fogak formáját, vagy színét megfelelően korrigálni, illetve a fogak közti réseket zárni.


A porcelán fogak nem csak színben, de tartósságban és strapabírásban is vetekednek az eredetei fogakkal, így nem csak egy barátnőnek, de még egy fogorvosnak is nehéz lenne megmondania, hogy melyik a porcelánborítású és melyik az eredeti fog.

Exit mobile version