Topformában

nlc | 2004. Március 05.
Kezünk a névjegyünk – mindent elárul, még a valódi korunkat is. A kéznek ugyanolyan gondos ápolásra van szüksége, mint az arcnak, hiszen ez a testrészünk is ugyanúgy ki van téve a káros környezeti hatásoknak, UV-A és B sugaraknak.

Amikor a kézfej bőre egészséges, akkor a pórusok tiszták és világosan láthatók. Ha száraz, akkor töredezetté válik a bőr, az elhalt hámsejtek eltömítik a pórusokat, amelyek útját állják még a természetes hidratálási folyamatoknak is. A kézápolás első lépése a heti kétszeri bőrradírozás, amely a kacsókat ismét simává és puhává varázsolja. Nem könnyű betartani, de minden kézmosás után ajánlott krémezni. Olyan ápolókrémet válasszunk, amelynek tubusán feltüntetik: kéz- és körömápoló, mivel nemcsak a bőrnek, hanem a körmöknek is hidratálásra van szükségük, ugyanis tízszer gyorsabban száradnak ki, mint a bőr.

Fontos, hogy a kézkrém ne csak tápanyagokban legyen gazdag, hanem UV-szűrővel, anti-oxidánsokkal is el legyen látva. Így útját állja a napsugarak és a káros környezeti hatások rombolásának, amelyek az idő előtti öregedésért, foltokért felelősek. Pompás hatást érhetünk el a kézmaszkokkal: lefekvés előtt vastagon krémezzük be a kezünket, és húzzunk rá egy vékony pamutkesztyűt. A test melegét a kesztyű szövetei megtartják, így a hatóanyagok jobban beszívódnak, és reggelre a kéz selymessé, puhává válik.

A bőr első számú táplálója és a töredezett, vékony köröm megmentője a langyos olívaolajos kézfürdő. Öntsünk akkora lábasba olívaolajat, amelynek alján a kezünket elfektethetjük, majd langyosítsuk, és tartsuk benne kacsónkat 3-4 percig.

Exit mobile version