Kezelések a kozmetikusnál

Nagy Ramóna | 2005. November 07.
Amikor kozmetikushoz megyünk, sokszor azzal sem vagyunk tisztában, milyen kezeléseket vehetünk igénybe. Elõzõ cikkünkben már beszámoltunk néhány lehetõségrõl, most folytatás következik.

SPM

Ez az eljárás egyfajta nyirokmasszázst takar, amit vákuummal végeznek. Akkor van rá szükség, ha testünkön a cellulit jeleit véljük felfedezni. Ez a probléma a nők 80-90 százalékát érinti, vagyis igen gyakori az előfordulása. Ezzel a kezeléssel az egyenetlen, gödröcskékkel teli bőrfelületet lehet simábbá varázsolni. A vákuum ugyanis egy speciális széles pisztoly segítségével felszívja, és egyúttal masszírozza a bőrt. Mivel fokozza a vérkeringést és gyorsítja az anyagcsere-folyamatokat, valamint felmelegíti a bőrt, csökkenti a zsírpárnácskák méretét. A kezelés mellékhatásaként piros foltok jelentkeznek, amelyek azonban a vákuum természetes velejárói s néhány nap leforgása alatt el is múlnak.

Lelőhelyek:

Vákuummasszázs»
High Care szalonok»

Van egy speciális, arcon alkalmazott változata is, amely a laza tónusú arcbőr kezeléséhez ideális. Ha kissé megereszkedett az áll, vagy duzzadt a szemkörnyék, az SPM az ideális kezelési mód.

Mikrodermabrázió

Ez a nehezen kiejthető speciális kifejezés egyszerűbben a bőrcsiszolást takarja. Ennek során a bőrt fiatalítják azzal, hogy a bőr felszínét alumínium-oxid kristállyal koptatják. Az eljárás fájdalom- és szövődménymentes, s csupán néhány éve található meg a kozmetikákban. A bőrkoptatással finoman lecsiszolják a bőr legfelső, elhalt szarurétegét, ennek következtében pedig fokozottan osztódni kezdenek az alsó sejtrétegek. Közvetlenül a koptatás után speciális enzimes termékekkel, valamint ultrahang segítségével a bőrt különféle vitaminokkal, hatóanyagokkal töltik fel.

Lelőhelyek:

Madonna Stúdió»
Arculat Stúdió»
J’Adore Szalon»

Ha érzékenyebb a bőr, a kezelést követő este, esetleg másnap enyhe arcpír jelentkezhet, amely azonban a kezelés végére elmúlik. Közvetlenül a kezelés után tanácsos kerülni az erős napfényt és a szoláriumot. A mikordermabrázió hatékonyan alkalmazható heges és elvékonyodott bőrön, fiatalkori gyulladt bőr esetén és a foltok kezelésében.

Vio

A vio ritkított nemesgáz segítségével fejti ki hatását. Arra való, hogy közvetlenül a bőr megtisztítása, kinyomkodása után fertőtlenítsenek vele. A vio üvegcsövében ritkított neon vagy argon található, amely nagyfeszültségű áram hatására izzani kezd. Ha a bőrhöz érintik, apró szikrák keletkeznek, amelyek pedig ózont termelnek, aminek köztudottan fertőtlenítő hatása van. Az apró szikrák pedig javítják a bőr vérkeringését.

Bőrvasalás

Ez az eljárás direkt áramhatás nélkül teszi lehetővé, hogy a hatóanyagokat gyorsan és hatékonyan lehessen a bőrbe juttatni. Hatására fokozódik a vérkeringés, kitágulnak a pórusok, és a bőr természetes kollagénrost-termelő sejtjei is aktivizálódnak. S mint sok ránctalanító krémet népszerűsítő reklámból már tudhatjuk, a kollagén erősíti a szöveteket, melyek ezáltal feszesebbek lesznek, simábbá és fiatalosabbá téve a bőrt.

Lelőhelyek:

Harmónia Szalon»
Zsolnay Kozmetika»
Arculat Stúdió»

Ez a módszer az érzékeny területeken, például a szemek környékén is alkalmazható, káros mellékhatásai, kellemetlen következményei nincsenek.

Bioptron

A Bioptron lámpa az ún. Ebolite lámpa utódja, amelyet még Fenyő Márta fejlesztett ki. Ez az eszköz polarizált fényt fejleszt, mégpedig mind a látható, mind a közeli infravörös tartományban, ezáltal pedig kiválóan alkalmazható a pattanásos bőr kezelésében, sebek gyógyításában, sőt műtét utáni kiegészítő kezelésként, és fekélyes lábaknál nélkülözhetetlen. Náthás megbetegedés esetén is kifejezetten ajánlják a használatát. A gép egyedül rosszindulatú daganat esetén nem alkalmazható. A lámpa fénye 11,5 cm-re hatol a bőr alá, ezért alkalmas belső kezelésre is.

Lelőhely:

Zepter»
Míg a lézer igen, a lámpa nem káros a szemre, és gyorsítja a sebgyógyulást, csökkenti a sebek gyógyulásánál a keloidos heg kialakulását, javítja az anyagcserét, használata a ránckezelésbe is beépíthető. Ezt a kezelésnél érdemes kúraszerűen végezni, és a kezelési időt pontosan meghatározni. A kezelés még intenzívebbé tehető oxigén, víz, illóolajok alkalmazásával, és a kifejezetten a Bioptronhoz készült folyadék, kiegyenlítő- és kristálykrém segítségével. Mivel különböző színű üvegszűrőt lehet a készülékre helyezni, a Bioptronnal színterápiás kezelést is lehet végezni.
Exit mobile version