Bronzos tippek

Lőrincz Andrea | 2008. Május 20.
Nem hiányozhat a neszesszeredből a bronzosító, hiszen sokoldalú segítséged lehet a sminkelésben. Megmutatjuk, milyen szempontok szerint válassz és hogyan használd!

Krémeset? Púdert? Vagy gyöngyöset?

A bronzosítók között talán a kompakt púderhez hasonló préselt és a gyöngyös változat a legelterjedtebb. A préseltek között több az egyszínű változat, míg a gyöngyök között általában három különböző árnyalat van egy tégelybe zárva. A krémes változat átmenet valahol a színezett hidratáló és az alapozó között. Persze ezt nem kell az egész arcunkra felvinni, csak a hangsúlyozni kívánt területekre. Egyre több gyártó dobja piacra a praktikus, ecsetes formájú változatot is. Úgy működik, hogy egy tégelyből csavarással a vele összeapplikált ecsetre kerül a bronzosítópor, amellyel aztán végigsimíthatjuk a bőrünket. Azt válaszd, amelyik számodra szimpatikus, de ha még „elsőbálozó” vagy, akkor talán a gyöngyössel boldogulsz a legkönnyebben.

Milyen legyen a színe?

Tévedés azt gondolni, hogy a bronzosítók egyetlen árnyalatban készülnek! Teljesen más szín kelt természetes hatást egy világos bőrön, mint egy sötétebb bőrtónuson. Az évszak sem mindegy, télen világosabbat, míg a lesült bőrödre sötétebbet válassz. Arra figyelj, hogy ne akard a bronzosítót önbarnító helyett használni, mert más a szerepe. A bőröd színéhez hasonló, annál csak kicsit sötétebb árnyalatot válassz.

Chanel Soleil Tan, Terre Ambre 63

 

A selyemtől a csillogóig

MAC Solar Field bronzosító

Kötelező az ecset!

A nem folyékony bronzosítót kötelezően ecsettel kell felvinni. A vásárlás során ellenőrizd, hogy nem hullik-e a szőre, mert nagyon bosszantó tud lenni, amikor a kész sminkről kell leszedegetni a szőrszálakat. Az ecsetnek legyen viszonylag nagy, tömött feje, de ne legyen túl erős szőre. A felesleget mindig ütögesd le róla, és csak utána simítsd az arcodra. Érdemes beszerezni olyan pemzlit, amelyet be lehet tekerni a saját tokjába, mert így szállíthatjuk bárhova, mégsem koszolódik, és nem sérülnek meg a szálai sem. Ne feledkezz el róla, hogy legalább havonta egyszer langyos vízben mosd ki az ecsetedet, és alaposan szárítsd ki.

MAC bronzosítóecset

Formázz!

Ezt is lehet!

Szépség.lap.hu »
Smink.lap.hu »
Sminkes.lap.hu »

Exit mobile version