Nyár, rúzsok: tét a pirosra!

pp | 2008. Július 01.
Félsz a piros rúzstól? Ne tedd, mert ez az idei szezon legtrendibb színe. Éljenek az élénkpirosak, az elegáns vörösek, a hűvös rubinok! Soha nem látott iramban tér vissza a rúzsok királynője, a vörös rúzs. A számtalan árnyalat és textúra végtelen variációkra ad lehetőséget. Eláruljuk a legjobb trükköket, és azt is, hogy nem mindegy, melyik napszakban milyen vörös rúzst viselsz.

Mindenekelőtt megosztunk veled egy aranyszabályt: az örök klasszikus, a piros szín titka a jól kiválasztott árnyalatban rejlik. Válassz fényesebb pirosat, ha világos a bőröd, és korall- vagy narancsos árnyalatút, ha sötétebb vagy lebarnult az arcszíned.

Chanel Rouge Hydrabase 36

 


Bed Head Girls Just Want It Lipstick 8


Válaszd ki a napszaknak megfelelőt!

 

Estée Lauder Signature Lipstick C35

 


Yves Saint Laurent Rouge Pur 120


Apró trükkök, nagy titkok

  1. Minden jól sikerült smink alapfeltétele az előkészítés, nincs ez máshogyan a rúzsokkal sem. Ahogyan a festő előkészíti a vásznat, úgy az ajkakat is megfelelő módon kell kezelni.
  2. A rúzsozott száj magára vonja a tekinteteket, a rúzs pedig kiemeli az ajkak szépségét, ezért valóban szépnek kell lenniük.
  3. Fontos, hogy a száraz bőrdarabkákat nagyon enyhe arcradír vagy speciálisan ajkakhoz kifejlesztett bőrradír segítségével gyengéden távolítsuk el. Vigyázat! Ezt a műveletet nem kell naponta elvégezni, elegendő egy-két hetente. (És semmiképpen sem akkor, amikor egy alapos megfázás után nagyon cserepes a szád.)
  4. Ezután alaposan kend be a szádat ajakbalzsammal, úgy, mintha egy pakolást tennél rá. Egy kis idő múlva egy papírkendő segítségével távolítsd el a felesleget. Így az ajkad készen áll a rúzsozásra.
  5. A rúzst mindig ecsettel vidd fel. Az ecset segítségével pontosabban tudod felvinni a festéket, még az ajak kis ráncai közé is. Így sokkal egyenletesebb és könnyedebb lesz a hatás. Nyugodtan használd a rúzst több árnyalatban, kísérletezz bátran, amíg a kívánt színt el nem éred.
  6. Mindig kövesd a száj természetes vonalát, ne feledkezz meg a szegletekről sem. Rúzsozás közben nyisd nagyra a szádat.
  7. Ha sötétpiros színt választasz, mindig tegyél rá egy kis szájfényt. És feltétlenül használj kontúrceruzát, így biztosan tudod követni az ajkaid vonalát. A kontúrozást mindig a felső ajkad közepétől elindulva kezdd el, és egy kis szivacs vagy ecset segítségével dolgozd el a vonalakat.
  8. Legyen mindig kéznél egy korrektor, amely megegyezik a bőröd színével. Ennek segítségével úgy tudsz kis javításokat elvégezni, hogy nem kell elölről kezdeni a teljes rúzsozási műveletet.
  9. A szájfény tartósabbá teszi a rúzst és hangsúlyozza a textúráját. Egyenletes, vékony rétegben kend el a rúzs felett.

 

Lancome Rouge Absolue 132

Minden életkornak saját színe van!

20-as évek: a fénylő és áttetsző textúrák kora. A csillogás fiatalos, visszatükrözi a fényt, megnöveli az ajkat.

30-as évek: az átlátszó, a száj színéhez hasonló piros rúzs kellően komoly külsőt kölcsönöz az irodában, és elég egyszerűen újrafesthető munka után. Egy kis szájfénnyel könnyen feldobható az esti partira.

40-es évek: a piros ajkak „karbantartása” nehéz, ha egész nap elfoglalt vagy. Válassz egy tartós, erősebb színű rúzst. Mivel a tartós rúzsok erősen szárítják az ajkadat, legyen nálad egy ajakbalzsam vagy szájfény.

50-es évek: az ajak természetes színe kicsit megfakul, itt az ideje a friss árnyalatoknak. Ha a túl élénk színek riasztanának, válaszd a cseresznyepirosat vagy a barackos színűt.

 

 

Exit mobile version