Sminkelj velünk! – Szemöldök és szempilla

Lőrincz Andrea | 2009. Március 31.
Ötrészes sorozatunkkal segítünk neked, hogy akár a profikat is meghazudtoló sminket tudj készíteni magadnak. Nemcsak a titkokat áruljuk el, a legújabb trendről is képet kapsz.
Készítsd el a saját sminked!
A szépség ezerarcú, próbáld ki az összeset! Töltsd fel a fotódat, készíts egy csodálatos sminket, válassz hozzá frizurát! Próbálgass kedvedre kockázatok nélkül! NLCafe/Szépség »

Így tartsd karban a szemöldöködet!

• A kinövő szálakat rendszeresen el kell távolítanod. A gyantázás nem a legjobb megoldás, mert olyan szálakat is eltávolíthatsz vele, amelyeket egyáltalán nem szerettél volna. Inkább használj szemöldökcsipeszt, ezzel picit lassabban, de sokkal precízebben tudsz dolgozni. A húzgálás fájdalmát csillapíthatod, ha előtte egy jégkockával kezeled a területet. A művelet után is jól jön, ha lehűtöd a bőrödet, így elkerülheted a kipirosodását.

• Ollót csak akkor használj a szemöldököd formázására, ha tényleg muszáj! Előfordulhat, hogy egy-egy szál a fésüléskor rendetlenkedik, és túl hosszú. Egy kisolló segítségével csípd le a felesleget.

A szemöldököd kezdete és vége

1. Vegyél egy ceruzát a kezedbe!
2. Igazítsd függőlegesen az orrcimpád mellé, ahol a ceruza érinti a szemöldöködet, ott kell lennie a kiindulópontjának.
3. Most a ceruza egyik végét az orrcimpádnál tartva a másik végét addig mozgasd a halántékod irányába, amíg el nem éri a külső szemzug vonalát, így kijelölve a szemöldök végpontját.

• Ha a hajszíned az eredetitől merőben eltér, akkor korrigáld a szemöldököd színét is. Ez otthon nem könnyű feladat, egyszerűbb, ha a kozmetikusod vagy a fodrászod segítségét kéred.

• Az alapozás során sokszor előfordul, hogy a szemöldöködre is kerül a festékből. Ezt mindig töröld le egy nedves vatta segítségével.

A szemöldököd az arcod meghatározó része, ráadásul az egyetlen része, amelynek a formáját és a színét is könnyedén alakíthatod.

• A szemöldökceruzával picit erőteljesebbé teheted a szemöldököd saját színét, és az esetleges szálhiányokat is korrigálhatod. Ne helyettesítsd szemceruzával, mert a szemöldökceruza bele keményebb, jobban hegyezhető, amire azért van szükség, hogy precíz álszálakat is rajzolhass. Apró, pici mozdulatokkal dolgozz, így lesz természetes az eredmény.
Tipp: Középpontban a szemöldök »

• Ne hagyd nagyon bozontosan, mindig fésüld meg a szemöldököd, ebben egy körkörös kefe, egy kiszuperált fogkefe vagy egy régi (jól kimosott) szempillaspirál-kefe is segíthet.

Trendi:
Ami a szemöldököt illeti, a természetesség a divat! Határozott vonala legyen, közepesen vastagra szedd, és most az sem baj, ha nem tökéletesen jól fésült.

Inkább felejtsd el:
Nagyon ciki a teljesen kiszedett és megrajzolt szemöldök! Hagyd újra kinőni – hacsak nem egy betegség áldozata vagy –, szedd rendbe, és élvezd a természetesség gyönyörét.

• Egy pici zselével egyszerre rögzítheted a szálakat, és fényt is adhatsz nekik. Érdemes beszerezni egy szemöldökápoló spirált, mert ezzel a formázást, a rögzítést és a fényezést egyszerre végezheted el, ráadásul kondicionálóanyagot is tartalmaz, amely különösen a festett szálak ápolásánál lehet szükséges.

Így lesz gyönyörű a szempillád:

• Tiszta, száraz, krémektől mentes szempillát kezdj el spirálozni, ellenkező esetben nem tapad rá szépen a festék.

• A szempilládhoz – és ne a reklámokhoz – alkalmazkodva válassz szempillaspirált. Ha hosszú pilláid vannak, a hosszabbító szempillaspirálokkal csak csomós lesz a végeredmény, a te spirálod inkább festékpigmentekben legyen gazdag. A sűrű szempillákhoz épp ellenkezőleg: a sűrű festék csak összetapasztja a szálakat, neked a kefe minősége a fontos, olyat keress, amelyik szépen elkülöníti a pilláidat.
Tipp: Így válaszd ki a megfelelő szempillaspirált! »

Trendi:

  • Most ne válogass a színek között, feketére fesd a szempilládat!
  • Nem muszáj alul is kifesteni, ha csak szende tekintetre vágysz, akkor csak felül spirálozz.
  • Bár láttunk az új „porcelánarc”-trend fotóit nézegetve festetlen szempillákat is, azért ezt csak akkor vállald be, ha szép nagy és sötét pilláid vannak festék nélkül is.

• Mindig bentről kifelé, a tövétől a vége felé haladj a spirálozással, és a kefét icipici jobbra-balra mozgatás kíséretében vezesd a pillák vonalán.

• Csak egyszer fesd át a pilláidat, ha jó a spirálod, akkor ez bőven elég lesz.

• A pici pillákat könnyebb kicsi fejű kefével festeni, vagy a nagy spirálkefének csak a csúcsát használva.
Nem elég szépen kifesteni, az ápoló sminklemosás ugyanolyan fontos! Nehogy megerőszakold! Fedd be sminklemosóval átitatott vattával, és finoman töröld le az összes (!) festéket róla.

 

 

Exit mobile version