Sminkelj, mint Angelina Jolie!

Lőrincz Andrea | 2009. Május 27.
Legtöbbször natúr sminket visel, tökéletesen kontúrozott szemekkel. Tanuld meg te is a rafinált fogásokat, meglátod, nem ördöngösség!

Angelina hatásos trükkje:

  1. A tusvonalat nem a szeme belső sarkából, hanem kicsit távolabb indítja, először vékonyan, majd kifelé egy picit vastagítva.
  2. Alul vagy egyáltalán nem, vagy csak a szeme közepétől indítva húz vonalat, amely lágyabb és halványabb, mint a felső, így a szeme nagyobbnak tűnik.
  3. Gondosan spirálozza feketével a pilláit.
  4. A szemkörnyék (esetleges) hibáit korrektorral fedi.

Készítsd el a saját sminked!
Kipróbálnál egy új stílust? Változtatnál a frizurádon? Kockázat nélkül kísérletezhetsz, ha feltöltöd a fotódat!
NLCafe/Szépség»

A szemkontúrozás művészete

1. ábra

2. ábra

3. ábra

 

Szemceruza vagy szemtus?

Mindkettő másra való, tehát a legjobb, ha ceruzát és szemtust is beszerzel magadnak.
A szemceruzával lágyabb vonalakat lehet rajzolni, könnyebb korrigálni, ha kicsit hibázol, és füstössé is lehet tenni a hatását satírozással. A szemceruza arra is jó, hogy a szempilla vonalán belüli szemkontúrt is meghúzd vele, ezzel még határozottabbá teheted a tekintetedet. A krémesebb, lágyabb ceruzabelek – sok festékpigmenttel – látványos vonalakat adnak, ám könnyen elmaszatolódnak, és nehezebb velük vékony vonalat rajzolni. Tartósabbá teheted a velük húzott vonalat, ha vízálló változatot használsz.

A szemhéjtus kétségtelenül markánsabb, határozottabb és sokszor fényesebb vonalat rajzol a ceruzánál, és a végeredmény is tartósabb. A használatuk gyakorlatot igényel, és ha hibázol, akkor igazából csak a szemfestéklemosó segít a problémán. Az új generációs szemkontúrok között olyat is találsz, ami átmenet a ceruza és a tus között. Önadagolós ecsetjük mindig csak a szükséges mennyiségű festéket tartalmazza, az ecset formája pedig könnyebb vonalvezetést eredményez.

Akár szemceruzát, akár szemhéjtust használsz, ne feledd, hogy a szempillaspirál kötelező kiegészítő kellék!

 

Így húzhatsz szép vonalat szemtussal:

Exit mobile version