6+2 új ráncűző fegyver a szépségfronton

Lőrincz Andrea | 2009. Október 07.
Én még nem találkoztam olyan nővel, aki a lelke mélyén (is) örült volna a ráncainak. Kezdd el minél hamarabb és ne add fel a küzdelmet te sem, mert jobbnál jobb újdonságoktól várhatsz segítséget!

A bőr felépítése adott, tudjuk, hogy a ráncaink előbb-utóbb megjelennek, és ismerjük a legjobb bőröregedés-lassító hatóanyagokat. Ám új technológiákkal, pontosan célzott kezeléssel az eddigieknél sokkal jobb eredményeket érhetünk el, bár kétségtelenül a pénztárcánk mélyére kell nyúlnunk értük.

Az új, ráncok elleni, illetve az azok kialakulását késleltető készítmények szinte mindegyike a bőrsejtek belsejében hat. Speciális eljárásokkal juttatják be a hatóanyagot a sejtfalon belülre, és ott többnyire vagy a DNS-eket, vagy az azok működéséhez szükséges fehérjéket veszik kezelésbe. Természetesen ezen készítmények egyike sem „egyszemélyes” harcot vív, a termékcsaládjuk többi tagjával karöltve dolgoznak. Egyikőjük használatával sem feledkezhetsz meg a bőrtisztításról és a bőrradírozásról, és mindannyiuk esetében fontos a rendszeresség.

Célirányosan

A retinolt (A-vitamin-származék) már régóta ismerjük a bőröregedés elleni harcban. Ösztönzi a sejtek osztódását, és jelentős szerepe van a szabad gyökök elleni küzdelemben is. A retinolt úgynevezett aktív retinolként egészen a sejtek belsejébe juttatja el a Lancaster újdonsága. A titok az Intra-Cellular Systemnek nevezett újításban rejlik, amely „megragadva” a retinolt, a sejtfalon átjuttatva a pontos helyére szállítja, és csak ott engedi szabadjára, hogy kifejtse áldásos hatását. A retinol sejtregenerálódást fokozó hatása mellett a hidratálásról a kimagaslóan jó vízmegkötő képességű, ausztráliai alangfű (meleg helyet kedvelő mocsári növény) kivonata gondoskodik.

Lancaster Retinology Total Age Solution
– 30 ml 26 700 Ft

 

Tökéletes időzítés

Night Repair számokban:

  • Az eredeti szabadalom ára 10 $ volt. (Lehet, hogy megérte?)
  • 2008-ban a világon 1 626 199  – percenként 3! – üveget adtak el.
  • Jelenleg 20 szabadalom védi a terméket.

Lassan 30 éve, 1982-ben jelent meg az első regenerálókészítmény a szépségpiacon, ez volt az Estée Lauder barna üvegbe zárt éjszakai bőrápolója, a Night Repair. A mai napig töretlen népszerűségnek örvend, ami annak is köszönhető, hogy a legújabb tudományos eredményeket felhasználva újra és újra aktualizálják az összetételét. A legújabb összetétel alapját egy 2000-ben publikált tudományos felfedezés adja: a sejtjeinkben úgynevezett óragének (ezek 8 típusát már jól ismerik a kutatók) találhatók, ezek felelősek a DNS – és ezáltal a bőrünk egésze – regenerálódási folyamatainak összehangolásáért és aktiválásáért. A bőrsejtek természetes módon főként éjszaka regenerálódnak, hiszen ilyenkor kell a legkevesebb károsító hatással megküzdeniük. A szabadalom alatt álló Chronolux technológia segíti az óragének összehangolt és pontos működését, ezzel megsokszorozva a bőrsejtjeink regenerálódóképességét.

Estée Lauder Advanced Night Repair
Synchronized Recovery Complex –
30 ml 15 900 Ft


Már a ráncok kialakulásának eredete is célkeresztben van

Elég elképesztően hangzik: planktonok egy falevél kivonatával összefogva képesek harcolni a bőrünk fiatalságának megőrzéséért. A Biotherm 1952 óta tartó sikerét mikroorganizmusok alapozták meg. A termálforrásokban 3 milliárd évvel ezelőtt jelentek meg azok a planktonok, amelyek bizonyítottan öregedést lassító kivonata minden Biotherm-termék alapját képezi. 2006-ban derült fény arra, hogy ezek a planktonok aktivizálják az MnSOD névre keresztelt enzimet, amely az élő szervezetben a sejtek élettartamát képes befolyásolni. Ezen felbuzdulva a márka egy új bőrápolót fejlesztett ki, amelyben az eddigieknél is több színtiszta termálplankton-kivonat van, megspékelve egy Reserserol SV nevű hatóanyaggal, amelyiket a gyertyafa (Senna alata) levelének kivonatából nyernek. Az első ráncok megjelenésétől azonnal használható, beszédes nevű termékcsalád, a Skin Vivo cseppenként adagolható szérumból, két textúrában (lágy gél és gazdag krém) kapható nappali krémből és szemkörnyékápolóból áll.

Biotherm Skin Vivo nappali krém – 15 900 Ft


Támadás három oldalról

A nagy múltú, exkluzív svájci La Prairie cég új anti-aging hatású nappali és éjszakai krémjei a 24 órán át tartó összehangolt támadásra helyezik a hangsúlyt. Kutatóik hitvallása, hogy a védelem, az intelligens hidratálás és a direkt ráncok elleni hatás egymással karöltve képes a legjobb eredményeket felmutatni. A tucatnyinál is több hatóanyag mellett mindkét készítményben megtalálhatjuk:

La Prairie anti-aging nappali és éjszakai krém – 45 600 Ft

 

Génturbózás

Mi is beszámoltunk az idén piacra dobott, a bőrápolók piacán új kategóriát jelentő fiatalságaktiválóról, a Lancome Génifique-ről. Hatásának lényege a létfontosságú, a bőrsejtek DNS-ének működéséhez és a bőr struktúrájának felépítéséhez elengedhetetlen fehérjék aktiválásában rejlik. Nem volt kérdés, hogy elképesztő sikere lesz a kategóriájához képest baráti árú Génifique-nek, így szinte törvényszerű, hogy megszületett a család többi tagja, az arcápoló krém és a szemkörnyékápoló is.

Lancome Génifique fiatalságaktiváló arcápoló – 30 ml 11 900 Ft,
szemkörnyékápoló koncentrátum – 15 ml 12 800 Ft

 

A mirtusz nem csak az esküvőre való

Mivel egy liter immortelle-olajhoz legalább egy tonna virágra van szükség, a L’Occitane többhektáros ültetvényen termeszti a növényt, így az eredeti flóra nem sérül Korzikán.

Korzikán a mirtusz jellegzetes, aromás illata úton-útfélen megcsapja az arra járók orrát, hiszen a törékeny, fehér virágokat bontó bokor vadon nő arrafelé. A mirtuszból nyert olajat a helyiek tapasztalatán felbuzdulva – tudományosan is igazolva annak sejteket vitalizáló hatását – a természet erejében hívő L’Occitane cég is régóta használja. Legújabb, szabadalommal védett krémjükben mégis csak másodhegedűs-szerepet kapott a mirtusz, a hasonlatnál maradva: a koncertmester kétségtelenül az immortelle. Immortelle, azaz Helichrysum italicum, melynek nevében a görög nap (helios) és arany (chrysos) szavak rejlenek. Ennek a jellegzetesen sárga virágú növénynek az olaja elképesztően fokozza a bőr rugalmasságát és életerejét.
Tipp: a krémet a felvitele előtt melegítsd meg a két tenyered között, ezzel aktiválod az értékes illóolajokat!

L’Occitane Immortelle Devine arckrém –
50 ml 22 900 Ft

Férfiaknak is!

Igaz, hogy később, mint a nőknél, de a férfiaknál is megjelennek a ráncok, és egyáltalán nem biztos, hogy ezt ők a férfiasságuk jeleként élik meg. Fontos szerepünk van abban, hogy segítsünk eligazodni nekik a mára már nagyon gazdag kínálatú férfiarcápolók között.
Fiatalabb korukban helyezzük előtérbe a hidratálást, és győzzük meg őket arról, hogy hamis az a képzetük, hogy minden krém ragad és zsíros, ami után cikin fénylik a bőrük. Később speciálisan, az ő – picit vastagabb – bőrük igényéhez fejlesztett bőrápolók a ráncok elleni küzdelemben segítenek, ekkor már a hialuronsavat és erőteljes sejtregenerálókat is bevetve.

Biotherm Homme Aquapower Absolute Gel
cseppet sem fénylő, azonnal felszívódó hidratáló
– 50 ml 6400 Ft

High Care Men A-Xion energetizáló arcápoló hab fagyöngykivonattal

 

Exit mobile version