5 kötelező szépségkellék zimankó idejére

Lőrincz Andrea | 2009. November 04.
A hideg támadásba lendült, már a vénasszonyoknak sem jut eszükbe a nyaralás. Nem árt beszerezned néhány dolgot, hogy ne essen csorba a szépségeden, akár esik, akár fúj.

1. Kézkrém 

Nem is egy, hanem több! Ápolt kacsókra vágysz? Akkor nem elég, ha a fürdőszobában tartasz egy tubus kézkrémet, legyen az ágyad mellett, a konyhában és a táskádban is belőle. Az ágyad mellett azért, hogy véletlenül se felejtsd el lefekvés előtt alaposan bemasszírozni vele a kezedet. A konyhában azért, hogy mosogatás és házimunka előtt és után is gondoskodj a kézbőröd védelméről és az utánzsírozásáról. A táskádban azért, hogy naponta többször is felvértezhesd a kezedet a hideg és a szél bántalmai ellen.

 

 

2. Ajakápoló

A hideg időben főszerepet játszó ajakápolók kettős hatással kényeztetnek: zsíros védőrétegük megakadályozza az ajak bőrének kiszáradását, a tápláló összetevők a regenerálásról gondoskodnak. Akkor sem nélkülözheted őket, ha a meleg szobában csücsülsz, mert a fűtéstől száraz levegő cseppet sem ajakbarát, néhány röpke óra múltán a cserepes szád jelzi, hogy párásításra és ajakápolóra van szükséged. A hatalmas kínálatból válogass kedvedre, de ne feledd:


3. Téliesített hajkondicionáló és hajformázó

Fontos, hogy eszedbe ne jusson nedves hajjal kimenni hideg időben! Még akkor is csontszáraz hajjal indulj el, ha késésben vagy, mert ha megfázik a fejbőröd, annak könnyen hajhullás lehet a következménye. Használj profi hajszárítót és hajformázót, hogy kevésbé károsítsd a fürtjeidet.

A hideg idő és a sapkaviselés beköszöntével a legtöbbünk haja zsírosabbá válik, és nemritkán a korpásodás is megnehezíti a mindennapjainkat. Ha te – éppen ellenkezőleg – azon kevesek közé tartozol, akinek szárazabb lesz a haja, akkor biztosan bosszankodsz a sapkaviseléstől „feltöltődő” hajad miatt, amely száll minden irányba. Ne ragaszkodj mereven a hajápolóidhoz, válassz most olyat, ami az aktuális problémáidon segít. Megkönnyíti a dolgunkat, hogy egyre több termék jelenik meg, amelyet két hajmosás között is alkalmazhatsz: éjszakai táplálók, reggeli újraformázást megkönnyítők, antisztatikus hatást nyújtó készítmények.

Advance Tehniques téli hajspray
Nivea Volume Express Styler dúsítóspray

4. Kényeztető habfürdő vagy fürdőolaj

Nincs is annál jobb, mint hazaérkezni a fűtött lakásba, és elmerülni egy kád finom, meleg vízben. Szükséged lesz hozzá bőrtápláló és a fürdés okozta zsírveszteséget ellensúlyozó habfürdőre vagy fürdőolajra. Az illatuk sem mellékes, segítenek, hogy a lelked is felmelegedjen.

 
 

5. Izzadás elleni lábápoló

Jön a csizma – akár boka, akár combközépig érő – és a nejlonharisnya verhetetlen kettőse, már ami a lábizzadást illeti. Ráadásul ki az (annak nem ér feltennie a kezét, aki kötelező munkaruhát hord), aki minden észérv ellenére a munkahelyén a trendi csizmát kényelmes és jól szellőző lábbelire cseréli? Ebben a helyzetben leginkább a megelőzés segít, használj minden reggel lábizzadást gátló terméket!

 

Exit mobile version