5 ráncfeltöltő újdonság – nézzük, mit tudnak!

Lőrincz Andrea | 2010. Március 03.
Mindegyik egyforma, hiszen a ráncok ellen hatnak, mégis teljesen különböző az 5 kence! Eláruljuk, hogy melyik mit vállal be, és mennyiért.

Ördögi kör: újabb és újabb szérumok, krémek a ráncok ellen, melyek mind vásárlásra ösztönöznek, és a nők szűnni nem akaró igénye a ráncok kisimítása és elodázása iránt. A fő hatóanyagok mellett (a hialuronsav szinte verhetetlen) egyre több segédhatóanyag kerül előtérbe, és a luxus iránti keresletet sem hagyják veszni a kozmetikai cégek, rajtuk aztán nem múlik, minden elérhető (és olykor a hatását tekintve is lenyűgöző) ráncosodás elleni összetevőt krémbe zárnak. Lássuk be, van is eredmény: a ma kapható anti-age készítmények – összehasonlítva a 20 évvel ezelőtti lehetőségekkel – valóban 5-10-15 évvel tolják ki a kor látható jeleinek elhatalmasodását a bőrünkön. Most 5 – nagyon különböző árfekvésű – újdonságot veszünk górcső alá.

L’Oréal Paris, „Fiatalság Kód” ránctalanítókoncentrátum

A L’Oréal új, „Fiatalság Kód” névre keresztelt termékcsaládjának koncentrátuma a génkutatások eredményeit hasznosítja. A szabadalmaztatott Pro-Gen technológiának köszönhetően a bőrt felépítő sejtek belsejében hatva aktiválja azok működését. Reggel és este, kifejezetten a ráncok vonalára kell felvinni. Vigyázz, kerüld el a szemed környékét, ezen a területen inkább a szemkörnyékápolót használd, a koncentrátum túl magas hatóanyag-tartalma irritálhatja a szemed körüli érzékeny területet, és az sem szerencsés, ha a szemedbe jut.

Igazán ütősre sikerült a csomagolás, a kollagénes krémcsaládnál már jól bevált „csőrös” tubust matt feketébe öltöztették. Tökéletesen sugallja a már-már tudományos-fantasztikus történetbe illő eredményt, hogy „megtalálták a fiatalság kódját”. 

  • Név: L’Oréal Paris, Dermo-Expertise „Fiatalság Kód” ránctalanítókoncentrátum
  • Főbb hatóanyagok: az igazi titok a technológiában rejlik
  • Kiszerelés: 30 ml, tubus
  • Ár: 4299 Ft, 143 Ft/ml
  • Lelőhely: drogériák

 

Eucerin, Hyaluron-Filler ráncfeltöltő szérum

2006-ban vezette be a piacra az Eucerin a – nagy sikereket és rengeteg eladást produkáló – Hyaluron-Filler termékcsaládot, amelyet most ráncfeltöltő szérummal is kiegészítenek. Bőrgyógyászokhoz közel álló márka lévén, nem sokat ködösítenek, egyértelműen leteszik a voksukat a hialuronsav mellett. Nincs mese, ez a hatóanyag szinte verhetetlen a vízmegkötés terén, ebből adódóan azonnal teltebbé teszi a bőrt. Ráadásul a szervezetünk önmaga is előállítja, tehát rendkívül jól tolerálható, biztonságos hatóanyag. A szérum rövid láncú hialuronsavat tartalmaz, ez a változat még mélyebbre jut, mint a hagyományos szerkezetű molekula. Mellé szójacsírából kivont szaponint adagolnak, amely a bőr saját hialuronsav-termelését stimulálja.

A szérumot apró, 5 milliliteres tubusokba csomagolták, 6 darabos kiszerelésben vehetjük meg. A használat előtt fel kell rázni! Mint minden szérumot, ezt is használhatjuk önmagában, de minek, hiszen még jobb lesz az eredmény, ha kombináljuk a termékcsalád többi arcápoló készítményével. Ne rúgd fel az örök szabályt: előbb a szérum, minden más csak utána.

  • Név: Eucerin Hyaluron-Filler ráncfeltöltő szérum
  • Főbb hatóanyagok: rövid láncú hialuronsav, szaponin
  • Kiszerelés: 6×5 ml, tubusban
  • Ár: 8140 Ft, 271 Ft/ml
  • Lelőhely: patikák

 

Juvena, Specialists Delining öregedést gátló arcszérum

A svájci Juvena bőrápolói a SkinNova, azaz bőrmegújító technológia révén lettek igazán elismertek az anti-age bőrápolók piacán. Persze – hála a tudósoknak – újabb tudományos kutatások alapján még hatékonyabb krémet alkottak. A jól bevált eljárást kiegészítették egy őssejtaktiváló fehérjével (Stem Cell Peptide), és megszületett új öregedés elleni fegyverük, a SkinNova SC Technology. Az új arcszérum is ezen a technológián alapul, persze kiegészítve más, bőrmegújítást elősegítő fehérjékkel és a bőrsimító hatásáról (is) ismert arginin nevű aminosavval.

A szérumot kézre álló pumpás üvegbe zárták, és elegáns, matt arany kupakot kapott. Visszafogott illata valószínűtlenül nőies, az állaga pedig a „pont jó” kategóriába tartozik: se nem túl folyós, se nem túl zselés. Reggel és este is célszerű használni.

  • Név: Juvena Specialists Delining Serum
  • Főbb hatóanyagok: Stem Cell Peptide, arginin
  • Kiszerelés: 30 ml, pumpás flakonban
  • Ár: 24 900 Ft, 830 Ft/ml
  • Lelőhely: Douglas, Marionnaud, House of Beauty parfümériák és Müller drogériák

 

Estée Lauder, Perfectionist (CP+) Targeted Deep Wrinkle Filler ráncfeltöltő koncentrátum

A bonyolult nevű krém egy igazi „minden az egyben” készítmény, amely nemcsak az aprócska mélyedések, hanem a mély ráncok ellen is kész harcolni. Kis és nagy molekulájú (azaz rövid és hosszú) hialuronsavat is tartalmaz, ennek köszönhetően rendszeres használattal néhány hét után szinte megemeli a bőrt, ettől a ránc mélysége csökken. Ám az azonnali kisimulás látványát (és valljuk be, erre vágyunk, még ha tudjuk is, hogy csak egy kis ügyeskedéssel sikerülhet a dolog) nem ennek, hanem a trükkös optikai adalékoknak köszönhetjük. Ezek a parányi gömböcskék úgy verik vissza a fényt, hogy a bőr felszíne simábbnak tűnik. Az ajak körül is érdemes használni, mert miközben belül és kívül is feltölti a ráncocskákat, a rúzs szétfolyását is megakadályozza.

A tubus adagolós vége egy vastag filctoll hegyére emlékeztet, amely egész vékony csíkban adagolja a krémet, amelyet így mintegy „belehúzhatsz” a barázdába, majd bele kell paskolni a bőrbe. Utána selymes simaságot érzel, ha végigsimítasz a kezelt területen, érzed, ahogy „feltöltődött” a ráncocska.

  • Név: Estée Lauder Perfectionist (CP+) Targeted Deep Wrinkle Filler
  • Főbb hatóanyagok: hialuronsav, foszforeszkáló pigmentek, kollagén- és elasztintermelést serkentő fehérjék és aminosavak
  • Kiszerelés: 15 ml, tubusban
  • Ár: 14 100 Ft, 940 Ft/ml
  • Lelőhely: Estée Lauder-szaküzletek

 

La Prairie, Cellular Serum Platinum Rare szérum

Egy luxusmárka természetesen luxushatóanyagokkal dolgozik, naná, hogy elképesztően drágán. (Ám mi lenne velünk, ha elképesztő pénzt nyerve hirtelen kellene arcápolót választanunk? Az mégsem járja, hogy nem vagyunk tisztában a piac kínálatával!) A La Prairie tavaly vezette be a platinát tartalmazó arcápolócsaládját. Természetesen ne fém platinaszemcsékre gondolj, a krémek és a most bemutatott szérum is platinakolloidot tartalmaz (a fém nanoméretű részecskéi vízben oldva). A bőrfelszín elektromos egyensúlya biztosítja, hogy a bőr a lehető legtöbb vizet képes magába zárva megtartani. A vörösalga-kivonat is a bőr felszínén hat, a hidratálás mellett a feszesítő hatása is figyelemre méltó. A bőr mélyebb rétegeiben növényi kivonatok és fehérjék gondoskodnak a kollagéntermelés fokozásáról, az antioxidáns hatásról, miközben fokozzák a bőrben a mikrokeringést.

A lenyűgözően elegáns flakon csepegtetős kiszerelésével pontosan adagolhatjuk a megfelelő mennyiséget nappal és/vagy este.

  • Név: La Prairie Cellular Serum Platinum Rare
  • Főbb hatóanyagok: platinakolloid, tigrisfű, vízitorma és vörösalga-kivonat
  • Kiszerelés: 30 ml, cseppentős flakon
  • Ár: 159 000 Ft, 5300 Ft/ml
  • Lelőhely: Douglas, Marionnaud, House of Beauty parfümériák és Müller drogériák
Exit mobile version