Futurisztikus szépség – 6 izgalmas újdonság

Lőrincz Andrea | 2010. Április 14.
Kétségtelenül a jövő nagykövetei, bár némelyiket még jóízűen a nevén sem lehet nevezni, hiszen hogy hangzik a "nem tusfürdő tusfürdő"?

A jövőd a fényben rejlik

Egy számítógépes elemzőprogram öt különböző típusú fénynyalábbal, és máris kész a jövőbe látó szerkezet. A bőranalizátor megmondja, hogy milyen állapotban van a bőröd, de ez a gép azt is látja, hogy milyen a bőröd jövője. Persze nem pusztán a jóslás a célja, a felszín alatt már kezdődő gondokat így idejében orvosolni lehet, még mielőtt napvilágot látnának. Érdekel, hogyan csinálja? Az arcodról normálfény, UV-fény, keresztpolarizált fény, szürke és ultraviola fény mellett is felvétel készül, kihasználva, hogy a bőrödnek mindegyikük más-más szerkezeti elemét láttatja. Ezeket a képeket a számítógép összehasonlítja a korodnak, bőrtípusodnak megfelelő általános értékekkel, majd ebből vonja le az orvos vagy a kozmetikus a következtetéseket. Az országban jelenleg egyetlen helyen kérhetsz ilyen analízist, a Mediburg Klinikán.

 

Maga a historikus futurizmus! (Vagy tegeződünk?)

Boldog békeidőket idéző módon az otthoni nyugalomban saját magadnak kikevered a krémedet, kicsiny kezeddel kitöltöd a címkén a készítési és lejárati dátumok rubrikáit, majd felragasztod a címkét. Mindezt teljesen organikus anyagokkal és összetevőkből. Ami a jövőt illeti: olyan összetevőkkel dolgozol, amelyeknek a legújabb kutatások igazolták a hatását. Nincs benne tartósítószer, ezért hűtőben kell tartanod, és hat hét alatt el kell használnod. Ha elfogyott, akkor vehetsz utántöltőt, így az üvegtégelyt és a keverőt csak az első alkalommal kell megvenned. Ne felejtsd el alaposan kimosni, mielőtt újra használnád.

L’Occitane Ma Crème Nature „készítsd magad” hidratálókrém

 

Nem tudod túladagolni!

Adagolható szempillaspirál-festék. Nagyon fest, közepesen vagy kicsit. Egyszerűen beállítod a háromfokozatú tekerős szerkezetet, és ezzel szabályozod, hogy mennyire legyen látványos a szempillád: visszafogott, csábító vagy dögös. Persze a sminked stílusához is igazíthatod a hatást, hiszen a natúr sminkhez más illik, mint az erősen füstös, látványos szemfestéshez.

Rimmel 1-2-3 Looks szempillaspirál,
2510 Ft

 

Tusfürdő. Nem tusfürdő. Vagy mégis?

Kőkemény hab jellemzi az új fürdősegédet. Annak idején (1957-ben!) a Dove a szappanoknál új kategóriát teremtett a krém hozzáadagolásával, és most a tusfürdőt alakították át bőrápolóvá. Mindezt úgy, hogy nem kíséri a síkosérzet, amely sokunkat eltántorított a tusfürdők rendszeres használatától. És habzik veszettül, nem kell hozzá feltétlenül habképző pamacs sem. A bűvös hatás titka a Nutrium Moisture névre hallgató összetevőben rejlik, amely glicerin és lipidek keveréke. Ezek a bőrben is megtalálható hidratálók bejutnak a bőr legfelsőbb rétegébe, és megakadályozzák a tusolás során a bőr lipidvesztését, miközben fokozzák a bőr feszességét, teltségét.

Dove VisibleCare tusfürdő

Tusolóbetét

Büszke vagy a mostani tusolófejedre, vagy egyáltalán nem érdekel, hogy milyen? Jobb lesz utánanézni a dolognak, mert ugye, egy bőrszépítő tusolófej neked is jár (jó, a párodnak is). Annyi az egész, hogy a régi helyére felcsavarod ezt az újat, aminek a szárában turmalingyöngyök és C-vitamin-kapszula van. Az előbbi anionjai segítségével a rajta átfolyó vizet meglágyítja, az utóbbi enyhén savas kémhatásával a szappanok szárító hatását igyekszik tompítani. A vitaminos kapszula normál használat mellett három-négy hét alatt ürül ki, akkor kell cserélned. A kerámiagyöngyök nagyjából másfél évig képesek dolgozni.

Aquademia zuhanyfej, 9000 Ft

 

Nyom, görög, és nem fáj

Ugye, az epilátornak az a lényege, hogy a forgótárcsák csipeszként megragadják a szőrt, és kihúzzák. Innen indulunk, ezt lehet variálni: a cél a hatás fokozása és a fájdalomérzet (mert az van, ki jobban, ki kevésbé jól tűri) csökkentése. Ebben az esetben a tárcsák mellett görgők vannak, ezek megfeszítik a bőrt, amitől a szőrszál egy picit megemelkedik, tehát a csipesz könnyebben megragadhatja, miközben a nyomásérzet miatt nem fáj annyira a tépkedés. És ez nem minden, mert a görgőkben krém is van, ami rögtön nyugtatja és puhábbá teszi a bőrt. (Nem, nem tudom, hogy mi történik, ha elfogy a krém. Valószínűleg krémmentes görgőkkel epilálunk tovább.)

Remington Skin Glide epilátor, 13 900 Ft

 

 

 

Exit mobile version