Csak 5 perc: expressz frizurák

nlc | 2013. Szeptember 03.
Ha reggel csak néhány percünk van rendbe hozni magunkat, vagy az esti jelenés előtt vagyunk rohanásban, akkor jól jön néhány hasznos tipp. Last minute frizurák kezdőknek.

Tekert konty

A legjobb, ha nem frissen mosott hajból csináljuk, ugyanis a tekerés könnyen szétcsúszhat. Fésüljük a hajunkat a bal fülünk mögé, majd kezdjük el szorosan összetekerni, egészen a fülünk mögött. Haladjunk a másik oldal felé, majd tűzzük meg erősen. Ha megvagyunk, a maradék copfot az ellenkező irányba tekerjük tovább, ha pedig a végére értünk, tűzzük meg erősen. Ha tutira akarunk menni, akkor lakkozzuk.

Elegáns copf

 

A hajunkat fésüljük hátra, majd a képen látható módon válasszuk ketté. A felső részt gumizzuk meg erősen, az alsót pedig fonjuk be. A fonott tincset tekerjük a copf köré, majd tűzzük meg. Ha valaki még cifrázni szeretné, akkor a copfot is befonhatja.

Virágos konty kezdőknek

Fogjuk össze a hajunkat viszonylag lazán a tarkónknál, a gumi felett bontsuk ketté a copfot, majd hurkoljuk át. Ha megvagyunk, a lógva maradt részt tűzzük vissza a tarkóhoz, majd virágokkal dobjuk fel.

Konty a hatvanas évekből – haladóknak

A technika hasonló, mint az előző konty esetében, csak a copfot itt nem a tarkón, hanem a fejünk közepén rögzítjük, majd ismét szétválasztjuk és áthúzzuk. A „maradék” hajat pedig tekerjük körbe a copf körül és tűzzük meg.

 

Exit mobile version