Kiderítettük, szebb-e Palvin Barbi Angelina Jolie-nál

Megyeri Nikolett | 2014. Június 03.
Arcszépség-vizsgáló alkalmazást teszteltünk, amely leleplezte a hírességek közös szépséghibáit is.

Az Anaface nevű, ingyenes online alkalmazás egy fotó alapján beméri az arc szimmetriáját és arányait, majd ez alapján egy 10-es skálán – tizedes pontossággal – értékeli, hogy mennyire vagy szép. Kíváncsiak voltunk, mindez hogyan működik a gyakorlatban, ezért öt híres nő arcán teszteltük. Alanyaink a bájos Jennifer Lawrence, a sokszor, sok helyen a világ legkívánatosabb, legszebb, leglegleg nőjének kikiáltott Angelina Jolie, a tavalyi Miss Universe-választás első helyezettje – ennek értelmében elismerten szép –, a venezuelai szépségkirálynő, Gabriela Isler, valamint az inkább karakteres arcú topmodell, Cara Delevingne és a magyar szépség, Palvin Barbi voltak.

Gabriela Isler

Feltételezett legjobb viszonyítási alap gyanánt a szépségkirálynővel kezdtük a tesztet, amihez egy éles, az arcot nagyjából szemből mutató fotóra van szükség, amelyen az alany szája csukva van.

 

A fotó feltöltése után a nyíl segítségével a jobb oldali képen látható sorrendben kell egymás után megjelölni az arc 17 pontját.

 

Ha ez megtörtént, már csak rá kell kattintani a NEXT gombra és máris kapjuk az eredményt:

 
Eszerint a világszépe 8,22 pontot ért el a 10-ből. Az indoklás szerint az arca kimondottan szimmetrikus, ám a fülei túl hosszúak az orrához képest, a szemei túl közel ülnek egymáshoz, és a szája is túl széles az orrához képest. Minden egyéb tekintetben viszont az arca közel van az ideálishoz.
 

Angelina Jolie

 
 
A színésznő 8,38 pontot ért el, vagyis valamivel jobb eredményt, mint a tavalyi Miss Universe. A program szerint az ő fülei is túl hosszúak, a szája pedig túl széles az orrához képest, illetve az arca túl hosszúkás vagy túl keskeny. A szemei viszont ideális távolságra ülnek egymástól, az arca szélességéhez képest az orráé szintén közel ideális, és az egész arca nagyon szimmetrikus.
 

Jennifer Lawrence

 

Némileg talán meglepő módon, de hármuk közül ő kapta a legmagasabb pontszámot: 8,91-et, vagyis az alkalmazás szerint ő Gabriela Islernél és Angelina Jolie-nál is szebb. A fülei neki is túl hosszúak az orrához képest, a szemei túl távol ülnek, az orra túl keskeny az arca szélességéhez, a szája viszont túl széles. Az arca azonban szimmetrikus, illetve a hosszának és szélességének aránya közel van az ideálishoz.

Cara Delevingne

 

A világ jelenleg egyik legfelkapottabb modellje 8,7 pontot kapott, vagyis beelőzte Gabriela Islert és Angelina Jolie-t, de Jennifer Lawrence-szel ő sem bírt el. Szintén megkapta, amit eddig mindenki, hogy a fülei túl hosszúak az arcához képest, illetve hogy maga az arca túl keskeny vagy túl hosszúkás. Széltében és hosszában viszont arányos, szimmetrikus arca van, a szemei közel ideális távolságra helyezkednek el, és a szája szélessége is ideális az orrához viszonyítva. 

Palvin Barbi

 

A magyar topmodell 8,87 pontot kapott, vagyis alig maradt le Jennifer Lawrence mögött, a többieket pedig megelőzte. Az alkalmazás mérése szerint Barbinak is túl hosszúak a fülei, a szemei túl távol helyezkednek el egymástól, az orra túl széles a szájához képest, az arca pedig túl keskeny vagy hosszúkás. Az arcberendezése viszont szimmetrikus, és az orrához viszonyítva szinte ideális a szélessége is.

 

Ezek szerint akkor a szépség mégsem relatív, hanem nagyon is mérhető? Csupán a szimmetrián, az arc és alkatrészeinek méretein és elhelyezkedésén múlik minden? A kisugárzás, a báj, a karizma akkor már nem is számít? Nem hinnénk. Rengeteg gyönyörű embert ismerünk, akár civilben, akár a világsztárok között, akinek egyáltalán nem szabályos a külseje. Ez az alkalmazás, amit az imént bemutattunk, egy érdekes játék, mely azonban legfeljebb a szépség mértanát, matematikáját képes bemutatni. Emellett azonban a szépségnek lelke és művészete is van, ami soha nem lesz pontosan mérhető.

Exit mobile version