Pixie, bubi, két copf és csillogás – ezek lesznek a nyár legdivatosabb frizurái

Benecz Judit | 2016. Május 26.
Ha már esedékes egy randi a fodrászunkkal, nincs is jobb alkalom a frizuraváltásra, mint a nyári szezon kezdete. Ilyenkor úgyis mindenki felszabadultabb, a boldogsághormonok csak úgy tombolnak bennünk a napfény hatására, akkor pedig miért is ne turbóznánk fel a frizuránkat is?

Legyen bármilyen hosszúságú vagy típusú a hajad, a most következő divatos frizurák között biztosan találni olyat, amit ha meglátsz, már rohansz is a fodrászodhoz. Csak el ne felejtsd lementeni neki a képet.

Pixie

Mondhatni a legideálisabb frizura a nyárra, a nagy melegben tuti imádni fogod pici tincseidet, miközben még variálhatod is megjelenésed. Hiszen ne gondold, hogy egy pixie frizurát csak amolyan pasis módon lehet hordani! Simítsd a fejedre a 20-as évek stílusában, vagy borzold össze, húzz pár tincset a homlokodba, esetleg fésüld az egészet egy oldalra. Számtalan variációban viselheted.

Bubi

Ha a pixie túl merész neked, mégis valami friss, fiatalos, laza frizurát keresel, jó választás lehet a bubi rövid változata, ami idén abszolút kedvenc a sztárok körében is. Na nem az Anna Wintour-féle kicsit merev változat, inkább a Marion Cotillard-féle laza, természetes hullámokkal kacérkodó frizura. Még saját neve is van ennek, úgy kérd, hogy WOB!

Természetes hullámok

Mi, nők, általában fordítva vagyunk bekötve. Ha egyenes a hajunk, göndört szeretnénk, ha göndör, akkor egyenest. Ha hullámos hajszerkezetet örököltél, idén nyáron ne akard mindenáron simára vasalni frizurád! Az egyik abszolút kedvencnek ugyanis a természetesen göndör fürtök, a huncutul hullámzó tincsek számítanak. Stella McCartney, Isabel Marant vagy Tommy Hilfiger is emellett a trend mellett szavazott a tavaszi–nyári divatbemutatók alkalmával.

Fonatok

Összekötött hajra két trendi megoldást is hoztam, az egyik a lányos anyukák kedvence, a hajfonat. Kezdők számára elég, ha a copf csak két részre osztva van összetekerve, a haladók már a hármas fonást is gyakorolhatják. Azoknak pedig, akiknek fejük tetejére is nőtt egy szemük, akár a teljes hajkoronát befonhatják és kontyba tűzhetik, mint Valentino kifutóján láthattuk.

Két copf

Az egyszerű lófarok méltó kihívója idén nyáron a két copfba kötött haj. Messze nem kislányos megoldás, amit bátran variálhatsz néhány fonattal, trükkös tekerésekkel a megkötésnél, vagy választhatsz feltűnő hajcsatot is az összefogásukhoz, mint Chanelnél. Egy a lényeg, mindkét copfot alul, a tarkódnál kösd meg, ne oldalra, hanem hátrafelé fésülve tincseidet.

Konty

Jó darabig tartotta magát a trend, miszerint kontyot a fejtetőn megkötni a legdivatosabb. Nos ezúton jelentem, hogy ez megváltozott, és a konty újra leköltözött tarkónk környékére. Kánikula esetére hosszú hajúaknak elhagyhatatlan frizura, amit szorosan hátrakötve vagy lazábban, pár tincset szabadul engedve is elkészíthetsz.

Nyakhoz kötve

Nem mondom, hogy a legnagyobb melegben teszteld ezt a frizuratrendet, de nyári estéken, hűvösebb napokon azért lehet ezt választani – pláne, ha bevállalós vagy. A frizuratrend lényege ugyanis, hogy míg korábban a pulcsiba betűrt haj volt a menőség, most pulcsi helyett elegendő egy vékony sál vagy nyakpánt is, amibe hátul bele tudod húzni lazán a hajadat. Az sem baj, ha pár tincs kijön belőle, mint Mary Katrantzou lányainál.

Virágok és gyümölcsök

Frizuránk díszítésénél nem kell megállnunk azonban pár bohókás szalagnál. Épp ellenkezőleg, ha szereted a színeket és a feltűnő díszeket, a különböző gyümölcsökkel vagy virágokkal gazdagon díszített fejpántokat és hajcsatokat imádni fogod. Igazi egzotikus kiegészítők, amelyeket minimum egy tengerparti nyaralás alkalmával érdemes kipróbálni.

Hétköznapi csillogás

A hajdíszek terén egy másik trend is dívik, ami inkább az alkalmi hajdíszek világából merített ihletet. A gyöngyökkel, strasszokkal díszített, ezüst-, arany- vagy épp rézszínű hajtűk, fejpántok, hajcsatok viselése immár nem csak a menyasszonyok kiváltsága.   

Bónusz: a póthaj

A sztárok körében, mióta világ a világ, divat, hogy egy-egy eseményre póthajjal turbózzák fel frizurájukat, vagy egyszerűen egy gyors parókafelvétellel oldják meg az instant frizuraújítást. Egész napra, pláne nyáron nyilván ne viseljünk póthajat, ha nem szükséges, egy-egy eseményre azonban nyugodtan kísérletezhetünk ily módon is egy eltérő hajhosszal vagy hajszínnel. És ki tudja, lehet, hogy annyira megtetszik az eredmény, hogy valóban megváltoztatjuk frizuránkat.

Exit mobile version