A Marcell hullámtól a mosogatós frizuráig – 2016-os őszi hajtrendek

Megyeri Nikolett | 2016. Szeptember 07.
Akár tartósan, akár csak alkalmilag változtatnád meg a hajviseletedet, az idei ősz frizuratrendjei között jó eséllyel találsz neked valót. Mutatjuk.

Látványos hullámok

frizuratrendek 2016 ősz

A látványos, hatalmas hullámok újra menők. Ha hullámos hajat nyertél a genetikai lottón, most aztán ne egyenesítgesd, hagyd érvényesülni a maga természetes valójában! Ha viszont egyenes a hajad, ebben a szezonban nem kell visszafognod magad a bodorítással. A frizura előnye, hogy sokkal dúsabbnak mutatja a hajat, mint amilyen valójában.

Laza hullámok

Divatban maradtak az elmúlt években már jól bevált laza hullámok is, így ha az előző bekezdésben említett, felturbózott változat nem a te ízlésedet tükrözi, szolidabban hullámos hajjal is legalább annyira trendi lehetsz.

Marcell hullám

A 20-as éveket idéző Marcell-hullám is visszatért. Elkészíteni ugyan nem egyszerű és nem is a hétköznapok hajviselete, ám alkalmi frizurának stílusos választás lehet.

Sűrű frufru

 A frufruvágatással csak óvatosan és meggondoltan… Ám ha elszántad rá magad vagy már tulajdonosa vagy egy frufrunak, tudd, hogy idén a sűrű, karakteres frufru a menő, mely lehet egészen rövid, érhet a szemöldökig, vagy akár az alá is, a haj többi részének hosszától szinte teljesen függetlenül.

Hangsúlyos oldalválaszték

Ha oldalválaszték, akkor az kerüljön nagyon oldalra – mondja a szezon divatja. Rövid, félhosszú és hosszú hajból egyaránt kivitelezhető.

Mosogatós frizura

Mintha csak mosogatás előtt tekerted volna fel a hajad, olyanok ezek a látszólag igencsak hevenyészett – valójában profi fodrászok által, kifutóra alkotott – kontyok. Ez a hajviselet is ott van a szezon legdivatosabbjai között.

Fémet bele!

Bármilyen hosszúságú és színű hajat pillanatok alatt szuper trendivé tehetsz, ha elhelyezel benne egy fémes virágokkal vagy levelekkel díszített hajpántot, csatot. 

Színek

Babylights

A babylights technika lényege, hogy a hajat úgy melírozzák, mintha csak a nap szívta volna ki egy kissé. Természetes vagy annak látszó barna hajban mutat a legjobban.

Bronde

A bronde az angol brown, vagyis barna és a blonde vagyis szőke szavakból jött létre. Úgy is tekinthető, mint valamiféle puccosabb kifejezés a szőkésbarnára, ugyanis a két árnyalat közötti átmenetet jelenti. Nem számít új irányzatnak, tavaly és idén viszont inkább a tavaszi-nyári hónapokban volt divatos, most viszont az őszi-téli szezonra is marad.

Sötét hajtövek

Madonna 30 éve hordja így a haját, ahhoz azonban, hogy a szőke haj sötét, lenőtt hajtővel “hivatalosan” is újra divatba jöjjön, az kellett, hogy Kendall Jenner ilyen hajjal vonuljon végig a Balmain bemutatóján a párizsi kifutón.

Vörös

Ebben a szezonban minél természetesebb árnyalatú vörös a haj, annál trendibb. A “fantázia” vöröseket egy időre el lehet felejteni.

Képek: Vogue, Harpers’s Bazaar

Még több őszi divat az NLCafén:

Exit mobile version