6 tipp az erős és egészséges körmökért

nlc | 2016. Szeptember 14.
Még a legcsodásabb körömlakk árnyalat sem használ, ha nincsenek erős, egészséges körmeink. Mutatunk néhány tippet a körömerősítőkön túl!

1. Első a tisztaság

Fontos, hogy a körmöket és a köröm melletti bőrt mindig nagyon tisztán tartsuk: alaposan távolítsuk el a maradék körömlakkot acetonmentes lemosóval, majd szappanozzunk be egy nem használatos fogkefét és alaposan dörgöljük le a körmökét és környéküket – így leradírozzuk az elhalt hámsejteket, és biztosak lehetünk benne, hogy semmilyen szennyeződés nem maradt körmeinken.

2. Tartsd szárazon!

Ha odafigyelünk rá, hogy a körmök szárazak maradjanak, megakadályozhatjuk a különféle baktériumok elszaporodását. Ha túl sok nedvesség éri körmeinket, amúgy is könnyedén berepedezhetnek.

3. Mindig használj körömlakkalapot!

Talán már nincs kedvünk vacakolni a rétegekkel lakkozás közben, pedig az alapozó áttetsző lakkot nem érdemes kihagyni. Ettől nemcsak jobban fog kinézni a körömlakk, de megvédhetjük körmeinket, hogy a színes lakk rétegeitől.

 4. Néha tarts szünetet

Időről időre próbáljunk meg lemondani a körömlakkokról, és engedjük, hogy körmeink két lakkozás között pihenjenek kicsit. Így lesz idejük megerősödni! 

5. Az vagy, amit megeszel

A körmeinket a keratin nevű protein alkotja, így bizonyos ételekkel erősíthetjük körmeinket.  Együnk sok proteinben gazdag ételt, például banánt és olajos magvakat és sok E-vitamint, illetve halolajat.

6. Minőség a hossz helyett

Lehet, hogy szeretnénk hosszú körmöket, de nincs értelme, ha azok gyengék, vékonyak, és csak letöredeznek. Inkább tartsuk röviden körmeinket, amíg nem erősödnek meg!

BrightSide

Exit mobile version