Ezeket az ételeket messziről kerüld el, ha szép bőrt akarsz

nlc | 2016. Szeptember 29.
Egyszerűen nem tudsz rájönni, mi okozza, hogy problémás az arcbőröd? Lehet, hogy túlzásba viszed az alábbi ételek fogyasztását.

 Azt már tudjuk, melyik az az 5 étel, amit a ragyogó bőr érdekében érdemes fogyasztanunk, sőt bizonyos teafélékkel is szépíthetünk az bőrünkön. Már csak az a kérdés, milyen ételeket és italokat ajánlatos kerülnünk, ha meg szeretnénk őrizni bőrünk tisztaságát és ragyogását. Ezeknek járunk most utána.

Tehéntejből készült sajtfélék

Valójában egyik tejtermék sem jó barátja a szép bőrnek, de a nehéz, tehéntejből készült sajtok különösen ártalmasak. A laktóz ugyanis megnöveli a férfihormonok mennyiségét, és ez elősegíti az aknék és pattanások kialakulását.

Feldolgozott szénhidrátok

 A fehér lisztből készült kenyerek, tészták, a fehér rizs és a kekszek, mind hozzájárulnak az inzulin szintjének növekedéséhez. Azt pedig, hogy a magas inzulinszint egyenes arányos az aknés bőrrel, kutatások igazolják.

Kóla és más cukros, szénsavas üdítők

A bennük lévő tonnányi cukor és mesterséges anyag mind-mind hozzájárulnak gyulladások kialakulásához, valamint megzavarják a gyomor természetes baktérium-egyensúlyát. Ha ez az egyensúly felborul, onnantól kezdve egyenes az út a pattanásokhoz, rozaceához, aknéhoz, ekcémához.

Forrás: Popsugar

Exit mobile version