Dobó Kata jelenleg is négy színdarabban játszik, sorozatokban szerepel, idén több filmbemutatója lesz, és újabb forgatások várnak rá, a haját azonban mégsem egy új színpadi vagy filmszerep kedvéért festette át, hanem azért, mert ő lett a Garnier Color Naturals hajfesték magyar szépségnagykövete.
A színésznőnek persze védjegye a vörös hajkorona, így ezúttal sem váltott barnára vagy szőkére. A vörös maradt, az árnyalata viszont sötétebbre változott. Ezzel a hajszínnel képviseli Kata a márkát egy éven keresztül, és így láthatjuk majd az általa is használt, 5.52-es árnyalatú festékek dobozain.
Bár sokan azt hiszik, hogy a színésznő természetes hajszíne is vörös, valójában azonban eredetileg gesztenyebarna. 19 éves kora körül egy nyáron a nap szívta ki vörösesre a haját, ezután döntöttek úgy az akkori fodrászával, hogy megpróbálják vörösre festeni.
“Ez még nem az a vörös volt, ami aztán hosszú évekig maradt a »Dobó Katá-s« vörös. Jó pár hónapig próbálkoztunk, mire megtaláltuk az árnyalatot” – mesélte Kata a NLCafénak.
A színésznő a Szabadság, szerelem című film forgatásakor festette barnára a haját és akkor elhatározta, hogy meg is tartja a színt. “Teltek-múltak a hetek, és valami nem stimmelt, nem önmagamat láttam viszont a tükörben. Éreztem, hogy ez így nem maradhat” – idézte fel a színésznő, miért váltott nagyjából fél év után újra vörös hajszínre.
Kata azt mondja, soha nem unja meg a vörös színt, ezt érzi igazán magáénak, és a bőre színéhez is ez passzol leginkább. Néha persze ő is eljátszik a gondolattal, hogy milyen lenne másfajta hajszínnel.
“Kipróbálnám a fehéret vagy a Marilyn Monroe-s szőkét. A sötétet viszont biztosan nem, a fekete nem én vagyok” – válaszolta arra a kérdésünkre, hogy milyen színekkel próbálkozna meg legszívesebben.
Azt, hogy sötétebb vörösre váltott, egyáltalán nem bánta meg, sőt! “Semmilyen furcsa érzésem nem volt, nem éreztem azt, hogy ez egy másik nő lenne – mondta az első pillanatokról, amikor meglátta magát a jelenlegi hajszínével. – Nagyon megszerettem ezt az árnyalatot, szerintem megtartom.”