Szexetikett az első éjszakára

Réti Ramóna | 2007. Február 06.
Tudod, hogy nemsokára meg fog történni. Mert meg kell történnie… Íme 9 szabály, amelyet érdemes fontolóra venned, mielõtt bevetődnél újdonsült szerelmeddel a hálószobába.
Szexetikett az elsõ éjszakára

1. Biztos, hogy vele?

Mi, nők azzal szeretjük ámítani magunkat, hogy mi aztán kizárólag akkor bújunk ágyba egy férfival, ha bármiféle érzelem halvány szikrája pislákol a szívünkben. Nos, ha mégsem így van ez, akkor sincs semmi baj, a lényeg, hogy képesek legyünk szétválasztani a szexet a szerelemtől, ahogy teszik ezt a férfiak is. A célszemély kiléte persze egyáltalán nem mellékes. Ingoványos területre léphetsz, ha egy régi jó barátoddal vagy egy kollégáddal keveredsz intim szituációba. Így kétszer is gondold meg, megéri-e majd kínosan kerülgetni egymást a cég folyosóján, vagy árkot ásni egy addig nagyszerű barátságnak.

2. Nem túl korai?

Nincs túl korai vagy túl késői időpont, bár csak előnyötökre válhat, ha a verbális előjátékot minél inkább elhúzzátok. Ráadásul minél több időt töltötök együtt, annál izgalmasabbá válik a várakozás, randiról randira fokozódik a vágy, gyarapodnak a fantáziaképek. Miért hagynád ki ezt a borzongató időszakot az életedből? Amerikai randiguruk szerint – bár tudományosan ez az elmélet sincs alátámasztva – a harmadik randi előtt nem célszerű ágyba bújni az udvarlóval. Mindenesetre az tuti, hogy a férfiak sokkal jobban buknak azokra a nőkre, akik nem vetik magukat azonnal a lábuk elé.

3. Rend a lelke…

Na, az is leginkább csak a filmekben esik meg, hogy a végletekig felhergelt párocska egymáson csüngve beesik a rendetlen lakásba, és az őket körülvevő miliő később sem nyer fikarcnyi jelentőséget sem. A lámpát ugyanis előbb-utóbb fel kell kapcsolni, ha másért nem, hát azért, hogy a férfiú kitaláljon a számára ismeretlen terepről. Ha úgy döntöttél, hogy a te otthonod legyen a légyott helyszíne, tegyél meg mindent azért, hogy közben ne kelljen azon szoronganod, hogy a srác észreveszi a mosogatóban álló szennyesedény-halmot. Takaríts ki (a szállingózó porcicák is rém cikisek tudnak lenni), tégy rendet a hálóban, húzz friss ágyneműt, szortírozd a látómezőben lévő cuccokat a fürdőszobában, és legyen otthon legalább egy üveg bor meg egy doboz gyümölcslé.

4. Védekezz!

A vágy hevében könnyen előfordulhat, hogy jelentőségét veszti egy olyan egyáltalán nem mellékes óvintézkedés, mint a védekezés. Ne bízd magad a véletlenre, légy felkészült! És akkor se hagyd magad eltéríteni mindenféle kusza indokokkal, amikor már a célegyenesben vagytok. Semmit nem tudhatsz az előéletéről, így jobb, ha az óvszert karnyújtásnyi távolságban tartod, mondjuk az éjjeliszekrény fiókjában, mivel nincs annál kiábrándítóbb, mint amikor az előjáték hevében kell nekiállni keresgélni.

5. Vigyázz a csúnya beszéddel!

Először vagytok együtt, ergo nem sokat tudhatsz arról, mi a jó neki, mi pörgeti igazán fel, no és mi lombozza le. Lehet, hogy az előző barátodra izgatóan hatott, ha korhatáros dolgokat suttogtál a fülébe, de az első alkalommal nem árt kicsit szendébbre venned a figurát. Kezdd azzal, hogy beszélsz hozzá szex közben, könnyed kérdéseket teszel fel, és figyeled közben a reakcióit. Ha maximum egy nyegle ahával válaszol, inkább koncentrálj a cselekményre!

6. Ne színlelj!

Mivel életében először kerül veled testi közelségbe, aligha lehet fogalma arról, miként tud téged a mennyekbe repíteni. Megeshet, hogy nagyobb attrakcióra számítottál, vagy egyszerűen a kezdeti izgalom miatt esetlenkedtek egy kicsit, de ettől még nem kell leírnod magadban az egész ügyet. Ami viszont nem jó, az nem jó. Vagyis ha egy hatásos színjátékkal zárod a szeretkezést, ami egyébként közel sem érne meg akkora ovációt, abban a hitben hagyod, hogy mindent jól csinált. Ráadásul be is csapod vele. Szóval a legjobb az arany középút: csalódottság és színjáték nélkül. Aztán később úgyis minden jön magától…

7. Álom, édes álom

Nincs lelombozóbb annál, mint amikor az első együttlét után valamelyik fél szinte azonnal befordul a fal felé, és elalszik. Ha úgy látod, hogy esélyes a dolog, add a tudtára, hogy még beszélgetnél vagy hozzábújnál egy kicsit. Amennyiben nem veszi a lapot, könnyen az az érzésed támadhat, hogy te itt már felesleges vagy. Duzzogás helyett próbálj meg te is egy jót aludni. Úgyis reggel dől el minden…


8. Közös reggel(i)

Ébredés után három perccel, álmosan és gyűrötten nem csoda, hogy nem érzed magad szexinek. Jobbik esetben, ha ő a házigazda, már rég talpon lesz, mire te kinyitod a szemed. Ha az ágyba is viszi a kávét, nyert ügyed van! Ha te viszed neki ágyba, azzal jelzed felé, hogy nem támadt menekülhetnéked, sőt… Viselkedj természetesen! Akár nála vagy, akár a saját otthonodban, mozogj úgy a lakásban, mintha ez volna a világ legtermészetesebb dolga. Ha viszont hamar – kávé és búcsúpuszi nélkül – meglép az együtt ébredést követően, az mindenképpen bizonytalanságra utal.

9. Hogyan tovább?

Feszengés a köbön. A lehető legközelebb kerültetek egymáshoz, és most kellene mondani valamit, ami talán kicsit a jövőbe mutat. Vagy valami olyasmit, ami pontot tesz az éjszaka végére. Ember legyen a talpán, aki bármilyen frappáns gondolattal elő tud rukkolni a küszöbön ácsorogva. Rossz jel, ha még csak annyit sem mond, hogy felhív majd, jó jel, ha hazakísér, vagy felajánlja, hogy töltsétek együtt a következő estét is. Biztos lehetsz abban, hogy ha repetázni szeretne, jelentkezni fog…

 

Exit mobile version