Felszabadult szex, anyaként is?

gondtalanfogamzasgatlas.hu | 2009. Április 18.
Létezik felszabadultabb szex, mint a kamaszkori? Számos kisgyerekes pár határozottan állítja, hogy igen. Mi lehet a titkuk?

Egy magabiztos, önmagával belső egyensúlyban lévő nőből olyan ellenállhatatlan vonzerő árad, amit semmilyen külsőség nem adhat meg.  Ehhez elengedhetetlen, hogy úgy érezd, életed minden területén megvan az egyensúly. Szerető kapcsolat a magánéletben, barátok, akikre mindig számíthatsz, kihívásokkal teli, izgalmas munka, s ami kiteljesíti életed: az anyaság.

Persze nem könnyű feladat az anyai szerep mellett felszabadult szeretőnek is maradni, de ha sikerül megteremteni az egyensúlyt, s párhuzamosan az anyai és szeretői szerepben is kiteljesedni, attól sokkal szorosabbá, mélyebbé és meghittebbé válik a kapcsolat, bensőségesebbé  és intenzívebbé téve az együttléteket.   

A kérdés már csak az, hogyan teremtsünk egyensúlyt?

A pszichológus tanácsa: kölcsönös figyelem

Egy kiegyensúlyozott, boldog kapcsolatnak alappillére a felszabadult szexuális élet, ami sokkal több, mint puszta élvezet: kifejezi a pár közötti vonzódást, intimitást, kötődést.  Sajnos ez sok pár életében sérül a szülés utáni időszakban, ami későbbi kapcsolatukra is hatással lehet.

A férfi részéről ilyenkor több tapintatra, türelemre van szükség. Fontos, hogy minél többet beszélgessen társával, próbálja megérteni, hogy milyen változások, folyamatok játszódnak le benne, ami miatt egy időre csökkenhet a szexuális vágya. A nőnek pedig figyelnie kell arra, hogy visszacsempéssze kapcsolatukba az intim pillanatokat, megerősítse partnerét abban, hogy továbbra is vonzónak, férfiasnak találja.

A nőgyógyász tanácsa: felszabadult együttlétek

A mai anyáknak annyi kihívással, feladattal kell szembenézniük, hogy megkönnyebbülést jelent, ha párjukkal bármikor felszabadultan élvezhetik az intim együttléteket.  Így komoly segítség, ha minél ritkábban kell a fogamzásgátlással foglalkozniuk, és hosszú távra megoldott a védettség.

Anyaként érdemes olyan modern, hosszútávon megbízható fogamzásgátló módszert választani, ami nem igényel napi odafigyelést, ott fejti ki hatását, ahol szükséges, akár szoptatás alatt is alkalmazható és könnyebbé teszi a nehéz napokat.

Használata pedig bármikor felfüggeszthető legyen, ha a pár úgy dönt, hogy ismét gyereket szeretnének.

Tipp: A www.gondtalanfogamzasgatlas.hu weboldalon megnézhetitek, hogy számotokra melyek a kényelmes és biztonságos megoldások, ill. hasznos tippeket találtok arról is, hogyan ébresszétek fel magatokban ismét a vonzó nőt a szülés utáni időszakban.

 

 

L.PH.WH.Gen.edu.2009-04-10.1019

 

Exit mobile version