Leteszteltük, milyen illatokra gerjednek a pasik!

Fekete Mamba | 2010. Március 02.
Megkérdeztünk néhány férfit, hogy milyen illatokat szeretnek rajtunk, és melyek azok, amiket nem. Az eredményen magunk is meglepődtünk.

A tisztaság illatai = beindulnak

Nemcsak a nők szeretik az „éppen a zuhany alól jöttem” illatot. A megkérdezett férfiak szerint Christian Dior orchideaalapú J’adore-ja olyan természetes, mint a csinos lány a szomszédból. Az Estée Lauder Pure White Line-ját egyik tesztalanyunk úgy jellemezte, hogy „olyan friss, hogy legszívesebben egyből beugranék tőle az ágyba, hogy összegyűrjem a lepedőt”. Mindez a fehér frézia, a harmatos zöldek és a gardéniaszirmok kombinációjának köszönhető.
További ajánlataink, ha tiszta illatot keresel: Lancôme – Miracle, Dolce & Gabbana – Light Blue és Yves Saint Laurent – Elle.


Desszertek = nem indulnak be

A jelen lévő férfiakra a legintenzívebb hatással a parfüméria melletti utcai árus felől érkező húsillat volt, de persze senki se kezdje azon nyomban füstölt kolbászhoz dörzsölni a bőrét. „Nem hinném, hogy egy nőnek ételszagot kellene árasztania magából, ahogy a férfiaknak sem” – mondta egyik résztvevőnk. A vanília volt talán az egyetlen kivétel. A Laura Mercier-féle Vanilla Soufflé Body Crème-et kifejezetten kellemesnek találták.

Fa- és virágillat = beindulnak

Ne ijedjünk meg attól, ha egy parfümöt túl pézsmaszagúnak, fűszeresnek vagy fás illatúnak érzünk. Talán elsőre túl maszkulinnak hangzanak ezen összetevők, pedig ezek az illatok jól állnak a nőknek is. „Olyan az illata, mint a tiszta szexnek. Tényleg. Azonnal veszek ilyet a barátnőmnek, amint tehetem” – mondta egyik tesztalanyunk a Victoria’s Secret Very Sexy parfümjéről, amelyben többek között némi fűszerpaprika-, vanília-, orchidea- és faillat található. Christian Lacroix Rouge nevű parfümje az egyik pasi szerint figyelemfelkeltő, „viselője valószínűleg társaságának központi figurája”.
Ha az illatoddal szeretnél hódítani, ajánljuk még a Calvin Klein-féle Secret Obsessiont, valamint Tom Ford Black Orchidját is.

 

Erős virágillat = nem indulnak be

Elsőre talán meglepőnek tűnhet, hogy a pasik nem szerették, de ha jobban belegondolunk, kevés hapsit lehet látni a virágboltokban, amint épp rózsát szagolgatnak. „Olyan érzésem van tőle, mintha egy öreg hölgyet szaglásznék” – jegyezte meg találóan egyikük. Talán ezért lehet az, hogy a legtöbb férfi nem szívesen és/vagy csak igen ritkán ajándékoz virágot?

Fűszeres virágillat = beindulnak

Azt gondolnánk, hogy a pasik a nagyon fiatal nőkért vannak oda, de igazából nem szeretnék, ha barátnőjüknek olyan illata lenne, mint egy tinilánynak. „Kóstolóink” szerették az olyan kifinomultabb illatokat, mint a Chanel-féle Chance és a Daisy Marc Jacobs. Ezekben édesebb és fűszeresebb illatok (vanília és fehér fa) keverednek egymással. „Nem olyan, mint amilyet egy középiskolás lányon érezhetnék. Drága illata van” – mondták róla. Egy parfüm, amelytől olyan illatunk lesz, mint pár millió forintnak? Ide vele!

Gyümölcsillat = nem indulnak be

Tesztelőink szerint a nagyon édes, gyümölcsös parfümök olyan érzést keltenek az emberben, mintha épp besétált volna egy édességboltba vagy konyhába, de nem a hálószobába. „Olyan, mint a gyümölcsös cukorkák… Én szeretem a gyümölcsös cukorkákat, viszont nem szeretném egy lányon érezni az illatukat” – mesélte egyikük, miután kipróbált egy almás illatot. A sárgadinnye, a barack és a citrom hatása ugyanilyen volt. „Maximum megéhezem, nem beindulok tőlük.” Erről ennyit.

Cseppnyi friss citrusillat = beindulnak

Bár tesztcsoportunk a narancs- és citromalapú illatokat nem szerette, azokat a parfümöket, amelyekben ezek csak nyomokban voltak jelen, és diszkrét virágillattal keveredtek, kifejezetten kedvelték. „Kellemesen pimasz, ütős illat” – jellemezték találóan a Clinique lényegre törő nevű Hint of Citrus parfümjét.
Hasonló illatok: Hermès un Jardin Après La Mousson, L L.A.M.B. Fragrance Gwen Stefanitól.

Púderillat = nem indulnak be

Talán senki számára nem okoz meglepetést, ha a férfiak nem indulnak be semmitől, ami a nagymamájukra emlékezteti őket. Tesztünk legnépszerűtlenebbje főleg szuperkoncentrált változatban verte ki a biztosítékot tesztalanyainknál. Nem elég, hogy öregasszonyokra emlékeztette őket, de kellemetlenül alkoholos utóillatot is hagyott maga után. Tanulság: ha egy parfüm ott van a nagyi pipereszekrényében, a tiédben nem lehet helye! Bocsi, nagyi!

Az egyetlen illat, amelyet egy pasi nem akar rajtad érezni

Ez nagyon trükkös kategória, mivel ez minden férfinál változik, de jellemzően az exbarátnők illatáról van szó, amelyre a pasik nagyon is emlékeznek. Ahogy egyik résztvevőnk fogalmazott: „Őrület. Eszembe juttatja azt az illatot, amelyet az exem használt még a középiskolában. Nagyon rémisztő lenne, ha egy új lányon érezném meg.” És ez szakításhoz vezetne? „Inkább csak megkérném, hogy a jelenlétemben ne használja többet.”

 

Exit mobile version