Hogy élhetnék pasi nélkül? Hát okostelefonnal!

F.I. | 2010. Április 06.
Mit tehet az ember lánya, ha épp pasi nélkül maradt? Ma már nem kell magunknak fát vágnunk, vagy megvédeni a barlangot a vadaktól, minden másra pedig már van férfipótló mobilalkalmazás.

1. A klasszikus csapdába esés

Romantikus, langymeleg nyári este, cirip, tábortűz, gitár. Ki bírt ellenállni tizen-, huszonévesen egy értő csillagászati bevezetőnek? Na, többé ebbe a csapdába sem esünk bele. A Google Sky Map akkor is megmutatja, milyen csillagok ragyognak feletted, ha éjnek éjjelén a tengerpart helyett az irodában túlórázva múlatod az időt. Sőt, még azt is tudja, mit látnak az emberek a Föld másik felén, ha a lábfejed irányába tartod a telefont. Ezt csináld utánam, Kiss Pista, 92-ből, a 8. b-ből…

2. A hiba nem az én készülékemben van

Ha a Trabant-korszak elmúltával az autószerelés nem is, a diagnosztika, a problémafelismerés mintha még mindig a férfiak terepe lenne. Hogy hol szívják ezt magukba, amikor pedig együtt firkáljuk az iskolapadot a magyarórától a testnevelésig??? Valami titkos összeesküvés lehet a háttérben. Mostanáig. Egy dezertőr tagjuk programozott ugyanis egy okos kis alkalmazást, amellyel bárki lokalizálhatja a lerobbant autóban a hibát. A Car Trouble helyzetfelismerése után oszd meg az olajfoltos, kék ruhás szakival a probléma okát, és figyeld, mekkorát esik az álla.

3. Véresen, csak véresen

Állítólag vannak „férfias” és „nőies” ételek, az utóbbi a jégsaláta és a száraz csirkemell a szupermarketből, az előbbi az ízletes steak, amely – mondjuk – egy wagyufilé (a japán wagyu marhából készül a legjobb steak a világon) formájában kilónként háromszáz eurót is megér – nyersen. Francokat. A lányok húst akarnak. A grillezéssel egyetemben a hússütés eddig valamiért férfias tevékenységnek számított. Az iSteak alkalmazás azonban beavat ebbe a férfimisztériumba is. Nyolc vendéged van, az egyik véresen, a másik jól átsütve, a harmadik medium szereti a steaket? Nem probléma. A program az okos algoritmusnak köszönhetően képes nyolcféle ízlést szem előtt tartani, és riaszt, ha kész valamelyik szelet, vagy ha fordítani kell. Az iSteak tisztában van a különböző vágásfajtákkal, és segít a hússzelet vastagságának felmérésében is. Uraim, hozhatják a salátát…

4. Olyan telt idomú

Bár a sommelier-k nagy része ma még férfi, és a borrendelés feladatát az étteremben jó érzékkel  ragadják magukhoz a férfiak, az ember lánya nem marad segítség nélkül, ha kéznél van egy olyan alkalmazás, mint például a Wisconsin Cheese Cupid. A program segít kiválasztani, hogy melyik sajthoz melyik bort – és fordítva – érdemes választani. A VinoMobile alkalmazás a borkóstolás folyamatán kísér végig, tippeket ad a helyes kóstoláshoz, és kifejezésekkel, aromamegnevezésekkel is segít, hogy ne csak úgy kommentálj egy rettentő értékes bort, hogy „ööö… finom”. 
Hasonló profilú a Wine és a Swirl alkalmazás az androidos telefonokra.

Ha kedves férfi olvasónk szíve háborog mellőzési taktikánkon, írja meg, és szívesen kifejtjük, hogyan lehet nő nélkül, de okostelefonnal a zsebben élni…

Németh Ádám Kirakat.hu-szerkesztő, vásárlási tanácsadó 

„Az okostelefonok aránya a magyar piacon is elkezdett növekedni. Köszönhető ez többek között annak is, hogy egyre több cég gyárt ilyen készülékeket. Míg kezdetben a Nokia volt az első számú okostelefon-gyártó cég, mostanra szinte az összes mobilos cég gyárt már külön operációs rendszerrel rendelkező telefonokat. A hirtelen növekedés az újabb mobil-operációsrendszerek megjelenésének is betudható.

A Kirakat.hu top 20 mobilkészülékei közül 10 okostelefon. Ebből 7 készülék Symbian rendszerű, 2 készülék Android rendszerű és 1 Windows Mobile rendszerű. Az okostelefonokat sok esetben olyanok is használják, akik nem is tudják, milyen »kincs« lapul a zsebükben, táskájukban.
Magyarországon igen érdekes a helyzet, ugyanis a magyar piac kifejezetten árérzékenynek mondható, és jelen pillanatban az okostelefonok kb. 50 000 forintnál kezdődnek. Mégis, sokan nem sajnálják a pénzt a trendi készülékekre, és a mobilszolgáltatók csalogató ajánlatai mellett a különböző áruhitel-konstrukciók is segítenek hozzájutni ilyen telefonokhoz.
Érdekes adat a máig eladott iPhone-ok száma is, amely meghaladja a 20 000 darabot hazánkban. Ezek tükrében igen gyors növekedés várható itthon is.
Én is okostelefon-használó vagyok már öt éve. Nekem valahogy a Symbian jött be a legjobban, ezt szoktam meg. Ami igazából nagyon hasznos egy okostelefonban, az a szinkronizáció a számítógéppel, esetleg egy másik telefonnal. Egyébként nem vagyok nagy alkalmazásletöltő, inkább az alapfunkciók »gyönyörködtetnek«, amelyek egy kevésbé okos telefonból már hiányoznának.”

 

 További tippjeink:


Olvasd a Nők Lapja Cafét a mobilodon:

nlc.hu/mobil_nlc »
www.mobilstart.hu »

Nem maradsz le a kedvenc filmjeidről »
A legfrissebb hírek a mobilodon »
Gyorsan kiderül, van-e olcsóbb »

Itt olvashatsz még a témáról:
Okostelefon.lap.hu »
iPhone.lap.hu »
Android.lap.hu »
www.kirakat.hu/mobiltelefon »
www.technet.hu »

 

Exit mobile version