Ó – IÓ – CIÓ -ÁCIÓ – KÁCIÓ -AKÁCIÓ – VAKÁCIÓ!!!

nlc | 2011. Augusztus 04.
A nyaralást mindenki máshogy tervezgeti, hiszen nem vagyunk egyformák, ezért különböző elképzeléseink vannak arról, hol és hogyan szeretnénk eltölteni a jól megérdemelt vakációnkat. Ezzel nincs is semmi gond, viszont vannak közös pontok, amiket senki nem úszhat meg.

Van, aki jobban viseli a nyaralás előtti procedúrát, van, aki kevésbé. A legtöbb nő bepakolja bőröndjébe szinte az egész lakást, de ennek ellenére mégis a legtömöttebb bőrönd tulajdonosa szorul mások fogkrémjére vagy hajszárítójára. De az is előfordul, hogy nem gyűjtünk elég információt úti célunkról, így később szembesülünk azzal, hogy mennyi mindent kihagytunk. Ha neked is ismerős a helyzet, idén készülj fel jobban a nyaralásra, hogy ne maradj le semmiről.

Mit látogatnál meg szívesen?

Ha már megvan a kiszemelt üdülőhely, térképezd fel előre a terepet, hogy milyen kulturális programok, látnivalók, szórakozási és pihenési lehetőségek vannak, amik érdekesek lehetnek számodra. Így garantáltan hiányérzet nélkül térhetsz haza a vakációdból.

Időjárás

Fontos, hogy előre tájékozódj az időjárásról, hogy ne érjen meglepetés. Ha meleg éghajlatú országot szemeltél ki, viszonylag egyszerű dolgod lesz a berakodással, de nem árt felkészülöd egy nyári záporra, esetleg kisebb viharra.

Ruhák

A legjobb taktika, ha felsorakoztatod kedvenc darabjaidat a szekrényből, és szépen, csoportosítva egymás mellé teszed őket. Ezután jöhet a szortírozás. Pakold vissza azokat a cuccokat, amiket feleslegesnek tartasz. Tudom, nem könnyű feladat, de ha elakadnál, vond be párodat is, így legalább az ő kedvenc ruhadarabjai is helyet kaphatnak a bőröndödben.

Mielőtt elcsomagolnád a ruhákat, egy öblítésre vagy rövid programra dobod be a mosógépbe őket. A kellemes illatok hatnak érzékeidre, így viselés közben majd észrevétlenül csalhatnak mosolyt az arcodra holmijaid.

Neszesszer

A nyári időszakra nem igazán szükséges sok sminket használni, mivel bőrünk szépen lebarnul, ami már eleve sokat lendít külsőnkön. Ezért nem is kell sok helyet szorítanod a sminkcuccaidnak. Elegendő, ha bedobsz egy vízálló szempillaspirált az esti bulikhoz, sétákhoz egy szemceruzát és egy kis arcpirosítót. Az alap tisztálkodási szereken kívül – mint fogkrém, tusfürdő, arclemosó, vattakorong, hajápolási termékek stb. – feltétlenül tegyél be erős faktorú napvédőt. Nem árt, ha viszel magaddal napozás utáni krémet is.

Ami elmeradhatatlan

A vízparti nyaralás legfontosabb kelléke nem egy ruhadarab, hanem a borotvád vagy epilátorod. Gondolom, nem kell ecsetelni ennek fontosságát, hiszen a szexi bikininkben vagy nyári ruhánkban nincs helye semmilyen „bundának”. Gondolj a pasidra is, ezért pakold be az ő borotváját is, hogy megúszd a szúrós puszikat.

A hajszárító és hajvasaló is kapjon helyet táskádban, mivel a strandolás során sokszor lesz vizes a hajad, így biztosan szükséged lesz.

Örökíts meg minden pillanatot!

Lehetsz a vízparton, nézelődhetsz a városban, vagy különböző programokon vehetsz részt, az egészen biztos, hogy mindig lesz olyan pillanat, épület, amit érdemes megörökíteni, ezért ne hagyd otthon a fényképezőgépet vagy kamerát.

Ellenőrizd!

Mielőtt elutaznál, ellenőrizd, hogy mindent rendben hagytál-e. A hűtőből dobáld ki a romlandó ételeket, vidd ki a szemetet, így nem fog bűz fogadni, ha hazaérsz a pihenés után. Az elektromos készülékeket – a fagyasztó kivételével – nyugodtan húzd ki a konnektorból, így energiát is megspórolhatsz távolléted alatt. Zárj be minden ablakot, és a riasztót se felejtsd el bekapcsolni, hogy otthonodat biztonságban tudd.

Ezek után nincs más dolgod, mint zsebre vágni az útleveledet, és elindulni a nagy utazásra!

Exit mobile version