Mézes-szezámmagos sertésszűz szójás-gyömbéres mártogatóval

nlc | 2013. Február 04.
Ha nagyon nincs időd, de szeretnéd meglepni kedvesed egy finom vacsorával, itt egy villámgyors recept!
Mézes-szezámmagos sertésszűz szójás-gyömbéres mártogatóval

Hozzávalók 4 személyre:

• 1 darab közepes sertésszűz (kb. 50 dkg)
• só, bors
• 2 evőkanál méz
• 4 dkg szezámmag
• csipet őrölt chili

Hozzávalók a mártogatóhoz:

• fél dl szójaszósz
• fél citrom leve
• 1 teáskanál méz
• fél gerezd fokhagyma, reszelve
• 2 cm friss gyömbér, reszelve
• 2 kávéskanál pirított szezámmag

Elkészítés

A sütőt előmelegítjük 190 fokra. A sertésszüzet sózzuk, borsozzuk, majd mindenütt bekenjük a mézzel. Egy lapos tányérra szórjuk a szezámmagot, belekeverjük a chilit, és a húst meghempergetjük benne úgy, hogy körben mindenütt rátapadjon, ez lesz a kérge. Sütőlapra helyezzük, 30 percig sütjük, a közepe maradjon kissé rózsaszínű. Szeletelés előtt legalább 5 percig pihentetjük, de hideg sültként is nagyon finom. A mártogatóhoz összekeverjük a hozzávalókat. A húst vékonyra szeleteljük, és salátaágyon (pl. bébispenót, rukkola vagy idényzöldségek), a mártogatóval tálaljuk.

Köszönjük a receptet a Nők Lapja Konyhának!

Exit mobile version