Hozzávalók 8-10 szelethez:
A tésztához:
• 3 tojás
• 6 dkg cukor
• 6 dkg liszt
A gesztenyés részhez:
• 25 dkg gesztenyemassza
• 3 cl rum
• 10 dkg mascarpone
A mascarponés részhez:
• 40 dkg mascarpone
• 6 dkg porcukor
• 3-4 evőkanál áfonyalekvár (kb. 8-10 dkg)
• áfonya a díszítéshez
Elkészítés:
A tészta hozzávalóiból klasszikus módon piskótát készítünk. Két egyforma méretű lapot sütünk egy tortakarikában (külön sütjük őket). Ha kihűltek a piskótalapok, az egyiket belehelyezzük a tortakarikába, és egy csík sütőpapírral kibéleljük a forma oldalát, hogy könnyebb legyen a tálalás.
A gesztenyés részhez simára keverjük a gesztenyét a rummal és a mascarponéval, majd a masszát elegyengetjük a tortakarikába helyezett piskótalapon. Elkenünk rajta egy evőkanál áfonyalekvárt, erre helyezzük a másik piskótalapot. Robotgéppel lassú fokozaton elkeverjük a mascarponét a porcukorral, majd addig habosítjuk, míg újra krémes állagot kapunk. A krémet egy kanál segítségével a piskótalapra halmozzuk, és közé csurgatjuk a megmaradt áfonyalekvárt. Összeforgatjuk a kanál fejével, hogy márványos legyen, és közben eloszlatjuk a piskótalapon. Hűtőbe tesszük néhány órára, tálaláskor pedig friss áfonyával díszítjük.
Köszönjük a receptet a Nők Lapja Konyhának!