3 tuti recept az előjátékhoz

czv | 2013. Július 19.
Azt mondják, az vagy, amit megeszel. Akkor meg miért ne vegyünk magunkhoz olyan ínyencfalatokat, melyek az érzékeket is felpezsdítik és előkészítik a talajt az együttléthez? Íme, néhány szexis recept.

Banánleves csilivel

 
Hozzávalók:
• 1 vöröshagyma
• 1 csilipaprika
• 2 evőkanál étolaj
• 100 ml narancslé
• 2 teáskanál narancshéjreszelék
• 2 teáskanál instant zöldségleves
• 1 evőkanál paradicsomhús
• 3 banán
• 3 evőkanál kókuszreszelék

• díszítéshez tökmag és csilipor

A hagymát aprítsuk finomra! Mossuk meg a csilipaprikát, hosszában vágjuk ketté, és távolítsuk el az ereket és a magokat, majd vágjuk vékony szeletekre! Ha valaki nagyon csípősen szeretné az ételt, benne hagyhat néhány magot. Ezután melegítsünk fel egy evőkanálnyi étolajat és pirítsuk meg a hagymát és a csilipaprikát. Adjuk hozzá a narancslevet és a narancshéjreszeléket és öntsük fel 400 ml vízzel. Forraljuk fel az egészet és adjuk hozzá az instant zöldséglevest. Ezután a paradicsom húsát is keverjük hozzá, és hagyjuk főni körülbelül öt percig.

Időközben hámozzunk meg két banánt és tegyük a levesbe, majd pároljuk pürés állagúra. Egy másik serpenyőben zsiradék hozzáadása nélkül pirítsuk meg a kókuszreszeléket. A még fel nem használt banánt szeleteljük fel és szórjuk rá a megpirított kókuszreszeléket. A maradék olajban pirítsuk meg a banánt mindkét oldalán. A leves tálalásakor a megpirított banánt tegyük bele a tányérba, merjük rá a levest, a tetejét szórjuk meg a maradék kókuszreszelékkel.
 
Avokádó rákkal
 
Hozzávalók:
• 1 pohár joghurt
• 1 kis fej hagyma
• 2 avokádó
• 200 g rák
• pár csepp citrom
• balzsamecet
• hidegen sajtolt olívaolaj
• egy csokor kapor

 

 

Vágjuk félbe az avokádókat és távolítsuk el a magokat! Egy kicsit mélyítsük tovább a mag helyét az avokádóban, hogy a későbbiekben megtölthessük. Préseljünk rá kis citromot az avokádókra, hogy meg ne barnuljanak, majd a mélyedéseket töltsük meg a rákokkal. A szószhoz aprítsuk fel a hagymát és a kaprot, adjunk hozzá olívaolajat és balzsamecetet, majd fűszerezzük sóval, borssal, esetleg paprikával. Végül öntsük a szószt a rákkal töltött avokádókra!

Vaníliafagylalt bogyós gyümölcsökkel
 
Hozzávalók:
• 250 g eper
• 200 g málna
• 2-3 teáskanál citromlé
• 2-3 evőkanál cukor
• 1 csomag vaníliás cukor
• 2-3 evőkanál grappa vagy gyümölcspálinka
• vaníliafagylalt (körülbelül 50 ml)
• menta

 

Mossuk meg alaposan és aprítsuk fel az epret! Válogassuk át a málnaszemeket, majd folyó víz alatt öblítsük át, a vizet szitán keresztül hagyjuk lecsepegni. 2 evőkanál málnát tegyünk félre! A málnát és az epret egy rúdmixer segítségével pürésítsük. A gyümölcspürét citromlével, cukorral és vaníliás cukorral addig keverjük, míg a cukor feloldódik. Ízesítsük a pürét grappával vagy gyümölcspálinkával. A gyümölcsszószt 4 desszertpohárban elosztjuk, és mindegyikre egy-egy gombóc fagylaltot ültetünk. A félretett málnaszemekkel és egy bóbita mentalevéllel díszíthetjük.
 
Tipp: A gyümölcsszószt remekül lehet használni egyéb ínyencségek például puding kiegészítéseként is. Érdemes nagyobb mennyiségben elkészíteni és adagonként lefagyasztani. 

Exit mobile version