Szülés, társasággal

Ványik Dóra | 2005. Február 07.
Hamarosan megszületik Demcsák Zsuzsa és párja, József kisfia, Benedek. Zsuzsa még az utolsó pillanatokat is kihasználja, tanul a vizsgáira, és szervezi a „bulis” szülést. A kisfiút február 20-ára várják, de a kismama úgy érzi, a baba elõbb világra jön majd.





Zsuzsa és József tavaly nyáron, Parádsasváron házasodtak össze, az esküvői előkészületek idején pedig bizonyossá vált, hogy gyermekük lesz. A kisfiút február 20-ára várják, de a kismama úgy érzi, Benedek hamarabb világra jön majd.

– Éppen a nőgyógyásztól jövök – kezdi Zsuzsa. Benedek olyan jósló fájásokat produkált, hogy azt hittem, megindult a szülés. Valószínűleg Vízöntő baba lesz, aminek nagyon örülök, hiszen a barátaim között és a családomban is több Vízöntő van, és erre a jegyre jellemző a kalandorság, a szabadságvágy és a jó értelemben vett önfejűség.

– Hogyan választottátok ki a baba nevét?

– A nevet a gyerekkori barátnőm találta ki, és azóta sem találtunk olyat, ami jobban illene egy karakán kisfiúra.

– És Benedek karakán lesz?

– Nagyon remélem! Már alig várom, hogy a kezemben tarthassam őt!

– A terhességed utolsó heteiben sem tétlenkedsz…

– Nem bizony, tanulok a vizsgáimra. Másodéves jogászhallgató vagyok az ELTE-n, másoddiplomás képzésben.

– Igaz, hogy a kismamákkal elnézőbbek a tanárok?

– Peches vagyok, ugyanis ebben a vizsgaidőszakban csupán egy szóbeli vizsgám van, az írásbelin pedig nem apellálhatok arra, hogy a vizsgáztató elnézőbb a kismamákkal.

– Tehát három év múlva Dr. Demcsák Zsuzsa leszel.

– Ha minden jól megy, igen.





– Meddig dolgoztál?

– Egészen december végéig vállaltam még munkát, de januárra már csak a vizsgákat hagytam. A családommal együtt dolgozom, főszerkesztője vagyok egy időszakos menedzser-életmód magazinnak és a konferenciaszervezésben is segédkezem. Abban állapodtunk meg, hogy a következő szám májusban jelenik meg, amelyben már én is részt tudok venni. Fél évet mindenképpen otthon szeretnék maradni Benedekkel, aztán majd meglátjuk.

– A képernyőre nem vágysz vissza?

– 18 éves korom óta dolgozom televízióban, persze, hogy vágyom vissza. A Magyar Televízióval a kapcsolatom tavaly augusztusban szakadt meg, és akkor már a baba miatt nem is kerestem sem újabb csatornát, sem pedig csatornán belüli újabb lehetőségeket, mert tudtam, hogy csak egy pár hónapra szólna. De ez átmeneti állapot.

– A pároddal mennyiben változott meg a kapcsolatotok az elmúlt hónapokban? Hiszen a ti házasságotok egy nagy, lángoló szerelemből született.

– Számomra ismét bebizonyosodott, hogy milyen tökéletesen van megalkotva az emberi szervezet. A terhesség kilenc hónapja nemcsak a magzat kifejlődéséhez kell, hanem az anyának és az apának is ahhoz, hogy átalakuljanak és felkészüljenek a gyerkőc fogadására. Rengeteget változtunk, sok fázison mentünk át mi is ez alatt az idő alatt. Kezdetben én voltam a bátrabb, én fogtam fel jobban, hogy milyen nagy felelősséget is vállaltunk, mostanában viszont József az, aki képes bölcsen megnyugtatni és a félelmeimet eloszlatni.

– Készülsz valamilyen különleges módszerrel a szülésre?

– A harminckettedik héttől homeopátiás szereket szedek, ami remélhetőleg a szülés alatt is megkönnyíti és kicsit lerövidíti a vajúdást, csökkenti a fájdalmakat.

– Kaptál tanácsokat az egykori TV2-s kolléganőktől? Hiszen ők már mindannyian édesanyák…

– Természetesen, hiszen rendszeresen összejárunk Bombera Krisztával, Kandász Andival és Pánczél Andival. Sőt, Kandász Andi a szülésnél is ott lesz.

– Kamerával?

– Nem, a Szülőszobában nem fogok szerepelni, viszont tőle is segítséget és bátorítást kértem, és hogy legyen ott velem. Egyébként egyelőre úgy néz ki, hogy kisebbfajta összejövetel lesz a szülés. Bent lesz a férjem, az anyukám, a barátnőm és Andi is. Remélem, elvonják a figyelmem a fájásokról, és gyorsabban telik az idő is. Persze, akik már szültek, azt mondják, az ötlet jó, de Benedek világrajövetele biztosan nem lesz ilyen könnyű, bulis élmény!
Exit mobile version