Kulisszák mögött: Dr. House

nlc | 2007. November 28.
Egy újabb orvosos sorozat! Sokan gondoltak erre, amikor 2004-ben beharangozták a Dr. House indulását. De már az elsõ epizódban kiderült, hogy a széria merész vállalkozás, a doki pedig csupa meglepetés.

A Vészhelyzet, vagy a Dr. Quinn esetében már megszokhattuk, hogy az orvosoknak is van néha rossz oldaluk, de hogy valakinek csak az van, arra nem számítottunk.

Gregory House-nak nem csak a modora, de diagnosztizáló módszerei is meglepetést okoztak a nézőknek. A súlyos, életveszélyes problémákkal küszködő betegek pedig egy dologra biztosan nem számíthattak: az érző lélekre. A sorozat, ennek a csavarnak köszönhetően pillanatok alatt világsiker lett, és a főszereplő, Hugh Laurie is hamar feledtette elődeit, még ha azok olyan sármosak is voltak, mint Dr. Ross, és Dr. Green a Vészhelyzetből.
Az angol komikus kapta meg a főszerepet, és azóta éjjel nappal dolgozik. Nem csoda tehát, ha az epizódokban felmerülő betegségek tüneteit, az amúgy magát hipochondernek tartó színész magán is érezni kezdte. „Minden betegséget megkaptam már, ami itt előfordult. Például pántlika féreg van az agyamban. Pántlika féreg van az agyamban. Emiatt mindent kétszer mondok. Emiatt…” A kórház vezetőjét alakító színésznő, Lisa Edelstein így foglalja össze a sorozat lényegét: „Mintha a Vészhelyzet és a Helyszínelők gyermekét kereszteznénk az X-Aktákkal.” Veszélyes kombinációnak tűnhet, de a készítők és a színészek számára nem várt sikert hozott.







Hugh Laurie pedig tovább folytatja a nők szívéhez vezető hódító útját, hiszen hamarosan a Magyarországon még nem vetített, A negyedik X című sorozatban láthatjuk, amelyben szintén orvost alakít. Itt azonban nyoma sincs a morcos, kiállhatatlan dokinak. A sok női lélek rejtelmeit feldolgozó film után végre itt egy olyan alkotás, amelyből kiderül, hogy egy negyvenes éveiben járó, nős férfi – fergeteges humorral fűszerezve- hogyan próbál küzdeni az öregedés ellen.






Kulisszák mögött: Dr.House november 29-én 21.30-kor a storytv műsorán!

 
Exit mobile version