Igazi sztár jön Budapestre!

nlc | 2008. Május 26.
50 éves jubileumi koncertturnéja alkalmával Budapesten is fellép Paul Anka. Paul Anka 1957 óta turnézik, de Magyarországon most jár először.

Paul Anka libanoni szülők gyermekeként született Kanadában 1941-ben. Már 16-17 évesen világsztár volt a Diana és You Are My Destiny című slágereivel. Ő írta Tom Jones She’s a Lady című sikerdalát, illetve a legnagyobb Frank Sinatra-slágerré lett My Way angol szövegét is.

1957 óta több mint 120 lemezt játszott fel. Világszerte 15 millió albumot adott el, és kislemezei, a Diana, a Lonely Boy és a Having My Baby, valamint a White Christmas 10 milliós példányszámban keltek el. Paul Anka a 21. helyet foglalja el minden idők legsikeresebb művészeinek listáján.

Páratlan karrier az övé. Az 50-es évek tinisztárjából vált ünnepelt dalszerzővé. A zenészt 1962-ben a Longest Day című daláért Oscar-díjra jelölték. 1984-ben csillagot kapott a Hollywoodi hírességek sétányán. 1991-ben megkapta a francia kormánytól a művészetek és az irodalom lovagja díjat.

2002-ben Kanadában, Ottawában április 27-ét kinevezték Paul Anka-napnak. Ugyanebben az évben a turizmus tiszteletbeli nagykövetévé választották szülőhazájában. 1951 óta több filmben is játszott.

Paul Anka két legújabb albuma, a Rock Swings és a Classic Songs, My Way régi slágereket idéz, Paul Anka saját feldolgozásában. A szervezők ígérete szerint a budapesti koncerten a közönség az összes Paul Anka-slágert meghallgathatja – tájékoztatta a Független Hírügynökséget a koncertet szervező ShowTime Budapest. (FH)

Exit mobile version