Gálvölgyi János szolidan ünnepelt

nlc | 2008. Június 03.
A népszerű színész-humorista büszke és elégedett, mikor visszatekint eddigi életére. Magyarország egyik legnépszerűbb színésze hatvanévesen talán aktívabb, mint valaha.

Gálvölgyi János színpadon, rádióban, televízióban egyforma intenzitással szerepel, s viccesen mondva, ha kicsit nem figyelünk, még a csapból is képes lesz ő folyni. A kitűnő színész húszévesen a Ki mit tud?-on tűnt fel, parodistaként. 1973-ban kapott diplomát a Színház- és Filmművészeti Főiskolán. Előbb a Thália, majd a Madách Színház művésze lett.

Gálvölgyi János betöltötte hatvanadik életévét, ám a reggelig tartó bulizás elmaradt. A Jászai- és Kossuth-díjas művész, akit 2006-ban beválasztottak a Halhatatlanok Társulatába, még ilyenkor is a munkára koncentrál.

– Nem szoktam ünnepelni a születésnapomat. Egyébként is, az ország egyik fele örül, a másik fele meg csodálkozik, hogy még élek – viccelődött. – Nem akartam ünnepeltetni magam, ezért a Madách Színházban egy olyan estre készülünk, amelyben én is tevékenyen részt veszek. Rengeteg kolléga fellép majd velem.

A színpadról nem hiányozhat majd Hernádi Judit, akivel sokszor egymás mellé sodorta őket a sors.

– Tizenhét éves voltam, amikor egy házba költöztünk. Egy emeleten laktunk. Aztán mikor felvettek a főiskolára, elújságoltam neki, de szerintem nem örült – mesélte a színésznő.
Azóta rengeteg közös televíziós és színházi szereplés van a hátuk mögött, a Heti Hetesben pedig minden héten együtt kommentálják a híreket.

Gálvölgyi János már a ’70-es évektől több önálló show-műsorral jelentkezett a Magyar Televízió műsorán, ezek közül a Gálvölgyi-show máig az egyik legnépszerűbb. Első hanghordozója 1987-ben jelent meg, amelyet tizenöt évvel később, 2002-ben követett a második Gálvölgyi János: A klónkirály címmel. Színházi és tévés munkái mellett a Heti Hetes politikai show állandó szereplője. (NLC, RTL Klub, fotó: Bársony Bence)

Exit mobile version