DIANA HERCEGNŐ MUNKÁJA

Diana kiállítás | 2009. Január 16.
Diana hírnevét a jó ügy szolgálatába állítva fáradhatatlanul kampányolt azokért a jótékony célokért, melyekben hitt. Amikor 1996-ban végül úgy döntött, visszavesz kicsit a munkából, több mint száz szervezet szerepelt azok listáján, melyekre idejét áldozta és melyeket támogatott.

Ekkor úgy döntött, hat szervezetre koncentrálja erőfeszítéseit: a fiatal hajléktalanokat segítő Centrepointra, a Lepramisszióra, mely több mint harminc országban kezel leprásokat, a Nemzeti AIDS-alapítványra, amely HIV- és AIDS-betegekkel foglalkozik, a Great Ormond Street-i gyermekkórházra, a Royal Marsden Kórházra, mely rákkezelésekre specializálódott, és az Angol Nemzeti Balettre, mivel a tánc volt egyik nagy szenvedélye.

A hercegnő nehéznek tartott és „nem kifejezetten divatos” ügyeket is felkarolt. 1987-ben Diana volt az első híresség, akit lefényképeztek, amint kezet fog egy AIDS-beteggel.

 

Tíz évvel később a taposóaknák elleni kampányban való részvétele nemzetközi visszhangot keltett, és sikerült úgy az érdeklődés középpontjába helyeznie az ügyet, ahogyan senki más nem tudta volna.

 

 

 

Exit mobile version