Hujber Sandra Bullockot akarja

wt | 2010. Március 04.
A csodálatos Meryl? A vicces Sandra? A szigorú Helen, esetleg a zsenge Carey? Vagy az ismeretlen, első filmes Gabourey? Ki lesz az idei Oscar-királynő? Hazai férfi sztárjaink leadták a voksukat...


Nézd meg, melyik hollywoodi sztárt választották a magyar színésznők! »


Hajdu Steve:
Helen Mirren (The Last Station)

– Irigykedve nézem a gálákat, és hogy mennyire tudnak örülni az amerikaiak. Ahány magyar díjkiosztón voltam, azokon inkább a szorongást éreztem. Egyéves kemény munka eredménye ez az este. Van, aki kapja a díjat, van, aki adja, és van, akiknek dolgoznia kell, hogy a film tovább menjen. Érdekes a Julie & Julia című film, mert ha nem Meryl Streep szerepel a filmben, akkor biztosan nem lett volna jelentős a produkció. Helen Mirrennek tudok drukkolni, mert ő nagyon komoly színésznő. A királynőért teljesen megérdemelten kapott Oscart, és ezért is megérdemelne egyet. Érdekes lesz az idei két házigazda, Steve Martin és Alec Baldwin is. Nem igazán nagy kedvenceim, de biztosan valami stand-up comedyszerű műsort csinálnak majd a tavalyi show-val szemben.


Mindent az Oscarról!

Oscar 10 legmerészebb döntése »
A 10 legnagyobb csalódásunk Oscarban »
Tíz recept a biztos Oscarra »

Kolovratnik Krisztián: Gabourey Sidibe (Precious: Based on the Novel Push by Sapphire)

– Gabourey Sidibe esete nagyon érdekes, hiszen élete első szerepe, és máris díjra jelölik érte. Nem hátrány, hogy ekkora nevekkel együtt szerepel a legjobbak között, sőt baromi nagy lehetőség ez számára. Én bírom az új arcokat, és mindig örülök, ha új tehetségek tűnnek fel. Egy első filmnél mindig az a fontos, hogy ne érezzem ezt a színészen. Ugyanannyira jónak kell lennie, mintha már tucatnyi munka lenne a háta mögött. Bevallom, hogy nem követem az Oscar-gálákat, bár a filmeket nagyon szeretem. Az Avatarban az érdekelt, hogy micsoda technika kellett hozzá, de egy európai mozira is beülök, ha azt érzem, hogy lehet valami mondanivalója számomra.


Kautzky Armand:
Meryl Streep (Julie & Julia – Két nő, egy recept)

– Nem maradok fenn, de felvételről mindig megnézem a gálát. Eltanulandó az amerikaiaktól, hogy megadják a módját a ceremóniának, és nálunk is jó lenne, ha egy-egy elismerés után nőne a színészek gázsija, vagy nagyobb odafigyelést kapnának. Nem szívesen mennék bele abba, hogy mennyire bunda ez az egész, nem bántanám meg a filmakadémiát. Feltételezem, hogy szakmai zsűri dönt, és többször előfordult, hogy én is azoknak ítéltem volna. Szívesen csinálnék itthon a szinkronszínészeknek is Oscart vagy valami hasonló díjkiosztót. Meryl Streepnek szinte minden filmjét láttam, egészen nagyszerű színésznő. Nemcsak drámákban vagy vígjátékokban, hanem musicalekben is zseniális. Remélem, hogy megkapja a díjat ezért az alakításáért.

Hujber Ferenc: Sandra Bullock (The Blind Side)

– Az idei öt jelölt színésznő közül Sandra Bullocknak drukkolok, mert szerintem ő méltatlanul nem kapott eddig komoly szerepeket. Remélem, hogy ez a jelölés számára is meghozza majd az átütő, elgondolkodtató, nagy filmeket. Meryl Streep is esélyes lehet idén, ő az, aki a rekordot is tartja a 16 Oscar-jelölésével. Nincs olyan szerep, amelyet ne tudna zseniálisan megformálni. Nem maradok fenn éjszaka, mert hosszú és számomra egészében véve unalmas a gála, de a legizgalmasabb, legérdekesebb jeleneteket utólag mindig megnézem.

 
Ernyey Béla: Carey Mulligan (Egy lányról)

– Carey Mulligan a kedvencem az öt jelölt hölgy közül. A Berlinalén volt szerencsém belepillantani a filmbe, és remek alakítást nyújt benne. Örülök, ha lehetőséget kapnak a fiatal, kezdő színészek is. Sokkal izgalmasabb lenne ez a versengés, ha nem mindig ugyanazok a sztárok ülnének az első sorban a jelöltek között. Olyan ez, mint A tojás című regény: mindenki be akar kerülni a tojásba, és amikor bent van, mindent megtesz azért, hogy a többiek ne kerüljenek be. A 60. Berlinale izgalmas volt, sok olyan filmet mutattak be, amely politikailag megkérdőjelezi ezt az édes és nem reális problémákat szétszedő világot. Akkor lesz igazságos a verseny, ha az győz, aki jelen pillanatban a legjobb. A mi szakmánknak ez egy kiemelkedő pillanata, és mindenki arról álmodozik, hogy egyszer ott lehessen, legalább nézőként. Nem maradok ébren miatta hajnalig, de a németeknél komoly összeállítások mennek a tévében, ott fogom majd nézni a felvételt.


Exit mobile version