Ami eddig tabu volt!

nlc | 2010. Szeptember 16.
Depresszió, agorafóbia, megszállottság… Vannak sztárok, akik számára a hírnév mentális problémákat okoz. A szereplés, a rivaldafény gyakran okoz labilis pszichés állapotot.

Christina Ricci – önpusztítás
Riccinek nem adatott meg a magány gyerekkorában: a kamerák előtt vált kislányból kamasszá, majd nővé. Karrierje elején a színésznő anorexiával küzdött, mert mindenáron meg akart felelni a követelményeknek. Azt gondolta, hogyha felszed két-három kilót, már nem hívják szerepelni. Habár az étkezési rendellenességből kigyógyult, később újabb problémája akadt.

„Olykor megégetem a kezem öngyújtóval, mert a fájdalom számomra nyugtató hatással bír” – mondta egy interjúban a színésznő. De nem Ricci az egyetlen, aki önbántalmazáshoz folyamodott. Hasonló gonddal küszködött Angelina Jolie és Johnny Depp is.

Justin Chambers – alvási rendellenesség
2008 januárjában A Grace klinika Alex dokiját életveszélyes állapotban szállították be egy neurológiai intézetbe. Azt beszélték, hogy a színésznek súlyos, visszatérő alvászavarai voltak. Az ötgyermekes családapát két napig kezelték a kórházban. Habár titokban akarták tartani a problémáját, épp aznap, amikor elhagyta volna az intézetet, a mentők ugyanabba a kórházba – leszíjazva – behozták Britney Spearst.

Így a fotósok lencsevégre kapták, ahogy Alex kisurran az épületből. „Az alvászavarok súlyos mentális problémákat és más betegségeket is képesek előidézni” – mondja a pszichológus. Justin szakember segítségét kérte, és a hírek szerint ma már többet alszik heti egy óránál!

Gwyneth Paltrow – visszatérő depresszió
Az amerikai színésznő az édesapja halála után klinikai depressziótól szenvedett. Hiába kérte szakemberek segítségét, csak két évvel később, kislánya, Apple születése után sikerült kilábalnia a depresszióból. Azonban amikor 2006-ban megszületett második gyermeke, Paltrow szülés utáni depresszióba esett.

„Pesszimistának és magányosnak éreztem magam, mióta életet adtam a fiamnak… Igen, depressziós vagyok” – nyilatkozta Chris Martin felesége 2008-ban. Gwyneth alternatív gyógymódokat vett igénybe, hogy leküzdje a betegséget. Akupunktúrás kezelésekre és jógaedzésre jár, hogy újra kiegyensúlyozott legyen.

Mary-Kate Olsen – anorexia
Az egykori gyereksztárt 2004-ben valóságos csontvázként láthatták a rajongók. Tizennyolcadik születésnapján bevonult egy intézetbe, ahol az étkezési zavarban szenvedő betegeket kezelik. Mary-Kate egy interjúban később azt mondta, ha ránéz a testvérére, mindig azt gondolja, hogy ő miért nem olyan szép, mint Ashley.

Ez pedig egyenes kiindulási pontja az étkezési zavaroknak, aki ugyanis ilyen betegségben szenved, szinte bizonyosan önértékelési problémákkal küzd.

Exit mobile version