Ki kerül Damu helyére? Ki lehet az új Várnagy Előd?

Szurovecz Kitti | 2010. November 30.
Amióta Damu Rolandot azonnali hatállyal kirúgták a sorozatból, hatalmas a tanakodás a Jóban Rosszban háza táján. A nagy kérdés pedig: vajon melyik magyar színész lehetne az új Várnagy Előd, aki tökéletesen átvehetné a szerepet?

Az már egészen biztos, hogy nem ölik meg, nem tüntetik el a képernyőről Várnagy Előd karakterét – erről állást foglalt a sorozat producere, Nagy Tamás. Azt azonban még titok övezi, ki vagy kik a lehetséges jelöltek Várnagy megformálására, hiszen egy szappanoperában mindig nagyon nehéz helyzet, ha egy színészt le kell váltani. Olyan utódot kell találni, akit egy idő után megszoknak, megszeretnek majd a nézők. Mi is tartottunk ez ügyben egy mustrát, szerintünk ők hárman esélyesek lehetnek a főgonosz szerepére.

Kolovratnik Krisztián – a vérbeli rosszfiú

A Maffiózók sorozat rajongói emlékezhetnek rá, hogy Krisztián hosszú ideig kölcsönözte hangját az egyik vérbeli, hidegvérű gengszternek. Így nem kérdéses, hogy a Várnagy Előd-szerep is jól állna neki. Krisztián igen nagy rutinnal rendelkezik, ami a kamera előtti munkát illeti.

A mi fantáziánkban így nézne ki

A Vígszínház 33 éves színészét olyan alkotásokban láthattuk, mint a Szinglik éjszakája, a Szabadság, szerelem, a Vakvagányok vagy a Pánik. Ráadásul nemzetközi szinten is szép sikereket ért el: játszott több európai, ám sajnos itthon bemutatásra nem került játékfilmben is. Végül a magánélete, a szerelem hozta őt haza Barcelonából, s azóta is boldog párkapcsolatban él. Ám nagy kérdés, hogy vajon Krisztián feladná-e a színházi szerepek s a filmezés adta szabadságot azért, hogy nap mint nap képernyőn legyen Jóban Rosszban? Több interjújában is elmondta, nagyon szereti a szabadságot, így kérdéses, hogy elkötelezné-e magát hosszú évekre a nézők kedvéért.

Hevér Gábor – a mosolygós gyilkos
Második jelöltünk, Hevér Gábor szintén játszott a Szinglik éjszakájában, valamint az S. O. S. szerelem!-ben és a 9 és fél randiban is. A Nemzeti Színház társulati tagja, és színpadi szerepekben is sokszor bebizonyította már: kedves, szimpatikus arcvonásaival úgy tud játszani, hogy ha ő akarja, mi elhisszük neki, hogy vérbeli gonosz.

Ha Hevér Gábor lenne a következő rosszfiú…

Ez a tulajdonság pedig nem árt, ha valaki egy olyan köpönyegforgató figurát alakít, amilyen Várnagy Előd – a tipikus mosolygós gyilkos. Ugyanakkor a Nemzeti Színház tagjaira nem jellemző, hogy szappanopera-szerepet vállaljanak, ezért nincs sok esély arra, hogy Gábort megpillantsuk a sorozatban. A fiatal színész szemmel láthatóan nem kitárulkozó típus, fél kézen is bőven számolhatók a szigorúan szakmai interjúk is, amiket az elmúlt években adott. Megvan az esély rá, hogy nem szeretné a szappanoperával együtt járó felhajtást és állandó médiaérdeklődést.

Nagy Zsolt – az ünnepelt színész
Noha nincs képernyőn, érdemes tudni, hogy hazai viszonylatban pillanatnyilag az egyik legünnepeltebb színész Nagy Zsolt.

Vagy esetleg Nagy Zsolt, az ünnepelt színész?

A Vígszínház színművészét a közönség apraja-nagyja a Kontroll című film fiatal BKV-ellenőre, Tibi szerepében ismerhette meg. Számos színházi darab, nemzetközi koprodukciókban készült film van a háta mögött, s a karaktere abszolút magában hordozza azt a rosszfiút, aki Várnagy Előd szerepében tökéletes volna. Ám egy vele készült mélyinterjúban korábban elmesélte, nem fog csak azért sorozatban játszani, hogy minden nap ott legyen a feje a tévében s a szülei, a rokonok büszkék lehessenek rá. Komoly színészi kihívásokra vágyik, ezért egyáltalán nem biztos, hogy elvállalná Várnagy Előd szerepét, ha azt a sorozatkészítők felajánlanák neki. Mi mindenesetre örülnénk, ha ő csatlakozna a napi sorozathoz.

Milyen „férjet” szeretne Legerszki Krisztina?
Damu Roland sorozatbeli felesége, Legerszki Kriszta azt mondja, ő még mindig nem tért magához a partnerével történtek után, s egyelőre nem tud azon gondolkozni, ki volna a megfelelő Várnagy Előd-utód. „Még látom őt a sorozatban, s egyelőre még nem jutott el a tudatomig, hogy többé nem dolgozunk együtt – mondja szomorkásan a színésznő. – Nagyon oldott hangulatban, összeszokott párosként játszottunk, Roli mindig képes volt elmulasztani a bennem dúló izgalmat és feszültséget. Amiben most leginkább bízom, hogy az új partnerrel is megtalálom majd a harmóniát, ez nekem színésznőként és emberként is nagyon fontos.”

Exit mobile version